reuters
ATP WINSTON SALEM

VIDEO: VELIKA POBJEDA BORNE ĆORIĆA Hrvatski tenisač srušio svjetski poznato tenisko ime i ušao u četvrtfinale

Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2017. 10:35

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Winston-Salemu nakon što je noćas u 3. kolu svladao Amerikanca Johna Isnera sa 7-5, 6-2 poslije sat i 18 minuta igre.

Ćorić je protiv trećeg nositelja pružio odličnu partiju, pa je njegov protivnik imao vrlo malo prilika za "break". S druge strane, prvu prigodu za oduzimanje servisa Ćorić je imao kod 3-3 u prvom setu, ali nije uspio. No, šansu kod 5-5, kada je imao tri vezane "break lopte", nije ispustio.

U drugom setu Ćorić je izgubio samo tri poena na svoj servis, prvo je napravio "break" u trećem gemu, a potom još jedan za vodstvo 4-1 i time je praktično riješio meč u svoju korist.

Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a u prvom, prošle godine u četvrtfinalu Davis Cupa između SAD-a i Hrvatske, slavio je Amerikanac.

U četvrtfinalu Ćorić će igrati protiv Nijemca Jan-Lennarda Struffa (56. na ATP listi) i bit će to njihov prvi susret.

I Raonić otkazao nastup na US Openu

Kanađanin Miloš Raonić, 11. tenisač svijeta, otkazao je nastup na US Openu zbog ozljede zgloba ruke, čime se pridružio sve brojnijoj listi igrača iz vrha svjetskog tenisa koji zbog ozljeda neće igrati na posljednjem Grand Slam turniru sezone.

"Napravio sam sve što je u mojoj moći da zaliječim ozljedu na vrijeme kako bih zaigrao na US Openu. Nažalost, nisam uspio i moram otkazati nastup", objavio je u srijedu navečer Miloš Raonić.

Već otprije je poznato da zbog ozljeda na US Openu, koji počinje u ponedjeljak, 28. kolovoza, neće biti bivšeg prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, zatim prošlogodišnjeg pobjednika Stana Wawrinke, te Japanca Keija Nishikorija, koji je u finalu 2014. izgubio od Marina Čilića.

Linker
17. travanj 2024 13:05