REUTERS/Sergio Perez / REUTERS
VELIČANSTVENO

VIDEO/FOTO: SENZACIONALAN PODVIG MLADOG HRVATSKOG ASA Borna Ćorić pomeo prvog tenisača svijeta i stigao do pobjede života!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2017. 19:59

Borna Ćorić svladao je u osmini finala turnira u Madridu prvog igrača na svijetu Andyja Murraya 2:0 u setovima (6:3, 6:3) u meču koji je trajao nešto manje od sat i pol.

Sjajno je hrvatski tenisač odigrao protiv škotskog majstora, uzeo ukupno četiri breaka, a samo jednom gubio svoj servis.

Borna je ovom pobjedom izborio meč protiv Thiema koji je bio bolji od Bugarina Dimitrova 2:1 u setovima (4:6, 6:4, 7:6(9)).

Mladi 20-godišnji Zagrepčanin i 23-godišnji Austrijanac igrali su ove godine na brzoj podlozi u Miamiju, a Ćorić je pobijedio 6-1, 7-5.

Zanimljivo, Ćorić je u glavni turnir ušao kao tzv. 'sretni gubitnik' nakon što je poražen u 3. kolu kvalifikacija.

Nedugo nakon pobjede oglasio se i sam Borna na svom Twitter profilu.

"Hvala svima na brojnim čestitkama! Nevjerojatan je osjećaj pobijediti igrača broj jedan na svijetu Andyja Murraya. Sljedeći korak je četvrtfinale Madrida", napisao je Ćorić.

Ćorić i Murray prvi su se put sastali 2013. godine u Davis Cupu u Umagu. Nakon toga su odigrali još dva meča u 2015. godini. Ćorić je izgubio u Parizu, ali zato slavio u Dubaiju.

Linker
16. travanj 2024 14:59