REUTERS/Jason Reed / REUTERS
PREDVIĐALI SU MU 'BROJ 1'

AUSTRALAC HRVATSKIH KORIJENA NE PRESTAJE ŠOKIRATI IZJAVAMA 'Možete samo sanjati ono što ja imam, a na mečeve ne morate dolaziti, gledajte ih na TV-u!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. srpanj 2017. 11:25

Iako mu je većina stručnjaka predviđala veliku karijeru, izgleda kako će Australac Bernard Tomic ipak biti uskraćen za istu. Naime, ovaj tenisač svako malo uspijeva šokirati javnost svojim izjavama, a od predviđenog 'broja 1' je miljama daleko obzirom kako u posljednje vrijeme sve manje nastupa te je tako pao ispod 60. mjesta.

Prije šest goina igrao je četvrtfinale Wimbledona, dok je ove godine ispao već u prvom kolu, a potom ponovno ostavio teniski svijet bez teksta.

- Dosadno mi je na terenu i tenis me uopće više ne motivira. BIlo da držim trofej u rukama ili ispadnem u prvom kolu Grand Slama meni je svejedno. Imam 24 godine i teško nalazim motivaciju - kazao je Tomic nakon ispadanja u Wimbledonu.

Osim što ima dugačak jezik, Tomic je i nekoliko puta kažnjavan zbog prebrze vožnje i nekih drugih prekršaja, a čak dvaput je bio izbačen iz Davis Cup reprezentacije.

Ipak, Tomić, koji je često na udaru kritika, ne propušta priliku da spomene i one koji ga kritiziraju.

- Znam da nakon teniske karijere neću ništa morati raditi. Znam da me ne volite, ali možete samo sanjati ono što sam ja uspio učiniti sa samo 24 godine. Idite i sanjajte o automobilima i kućama koje biste željeli kupiti dok ih ja trenutno kupujem.

Kada je sama igra u pitanju Tomic je jasan.

- Nikada nisam volio tenis. To je za mene uvijek bio samo posao. Radio sam ga s 50 posto mogućnosti i zato je ovo što radim impresivno. Svatko bi htio raditi na pola, a zarađivati milijune.

Upitan kako će tako privući navijače na tribine, odgovorio je:

- Nemojte dolaziti na moje mečeve, gledajte ih na televiziji.

Linker
20. travanj 2024 00:00