Marin Čilić
 Aaron Doster-USA TODAY Sports
U PRVOM KOLU NEPOZNANICA

ČILIĆ PUN OPTIMIZMA UOČI US OPENA Ovdje je moj drugi dom i nadam se nastaviti sa sjajnom formom

Piše: HinaObjavljeno: 27. kolovoz 2016. 17:36

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je dva dana prije početka zadnjeg grand slam turnira sezone US Opena izjavio kako se tamo osjeća kao kod kuće i da se nada da će tamo nastaviti sjajnu formu od prošlog tjedna kada je osvojio turnir u Cincinnatiju.

"To je jedan od meni najposebnijih turnira u sezoni sezoni i lijepo se vratiti. Osjećaji su predivni, svaki se dan prisjećam te 2014. i ovdje je definitivno moj drugi dom. Nadam se da ću nastaviti sa sjajnom formom od prošlog tjedna i nadam se jako dobrom turniru. Pokušat ću držati formu jako, jako visoko, a dokle će me to dovesti, to ćemo vidjeti", kazao je Čilić koji je prošli tjedan osvojio turnir iz Masters serije u Cincinnatiju.

U prvom kolu US Opena, Čilića očekuje Brazilac Rogério Dutra da Silva (32), 109. tenisač svijeta, s kojim naš tenisač do sada nije nikada igrao.

"Mislim da s njim nikad nisam čak ni trenirao, a ni igrao, tako da ću pokušati pogledati neke njegove mečeve na internetu, da vidim što bih mogao očekivati", rekao je naš najbolji tenisač.

Čilič je kazao kako osjeća napredak u igri na mreži čemu je sigurno pridonijela suradnja sa Šveđaninom Jonasom Bjorkmanom koji mu je novii trener.

"Ideja mi je bila popraviti igru na mreži i to i prije nego sam počeo raditi s Björkmanom. Moja je ideja bila tražiti od trenera da popravim igru na mreži i u konekciji igre između osnovne linije i igre na mreži. Mislim da je tu imam najviše prostora za napredak. Razmišljao sam o mogućnostima i Jonas se ispostavio kao jedna od najboljih, čak i moj prvi izbor za trenera", dodao je Čilić napomenuvši da već vidi napredak u svojoj igri.

"Dosta smo trenirali posljednjih nekoliko dana na US Openu i već osjetim dosta napretka u svojoj igri na mreži. Naravno treba puno vremena kako bih to implementirao u cjelokupnu igru. Te je stvari dosta teže promijeniti na mečevima, ali nadam se da će to ići lakše i da neće biti prevelikih problema", zaključio je hrvatski tenisač.

Linker
24. travanj 2024 14:17