Photo by Julian Finney/Getty Images / Getty Images
DESETKOVANE ZVIJEZDE

ĆORIĆ PROFITIRAO NA OTKAZIMA FEDERERA I NADALA Tri Hrvata u glavnom ždrijebu Rogers Cupa

Piše: HinaObjavljeno: 19. srpanj 2016. 23:47

Rogers Cup, šesti turnir tenisača iz serije Masters 1000, koji se od 25. do 31. srpnja igra u Torontu, u utorak je ostao bez još dvije velike zvijezde, Švicarca Rogera Federera i Španjolca Rafaela Nadala, a zahvaljujući njihovim otkazima u glavni ždrijeb je ušao Borna Ćorić.

Roger Federer je kao razlog za otkaz naveo želju za dužim odmorom nakon Wimbledona i uoči nastupa na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru, dok se Rafael Nadal još uvijek nije dovoljno oporavio od ozljede zgloba zapešća, zbog koje je morao propusti nastupe u Roland Garrosu i Wimbledonu.

"Počeo sam trenirati tek prije tjedan dana i nisam još spreman igrati na tako važnom turniru", izjavio je u priopćenju Nadal.

Prije Federera i Nadala iz turnira se povukao i Britanac Andy Murray koji je trebao braniti naslov osvojen prošle godine, kad je domaćin kanadskog Mastersa bio Montreal. Murray je svoju odluku argumentirao željom da što spremniji i odmorniji dočeka olimpijski turnir u Rio de Janeiru, gdje će pokušati obraniti zlato osvojeno u Londonu 2012.

Prvi nositelj turnira u Torontu trebao bi biti najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, a u glavnom ždrijebu bi trebala biti i trojica najbolje rangiranih hrvatskih tenisača Marin Čilić, Ivo Karlović i Borna Ćorić.

Linker
19. travanj 2024 23:27