CROPIX
JUNAK POBJEDE

HRVATSKI HEROJ NAKON VELIKOG ČUDA I SENZACIJE U OSIJEKU 'Ne krivim ljude što nam nisu vjerovali, a bez publike ova pobjeda ne bi bila moguća'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. veljača 2017. 20:29

Heroj prvog dana Davis Cupa Franko Škugor je odao svoje impresije nakon velike pobjede.

- Ne znam što bih rekao, hvala divnoj publici, gušt je igrati doma, nevjerojatni su gdje god smo igrali, Zadar, Zagreb, to je nešto posebno...

Sastav?

- Iskreno, ne krivim ljude jer ako se pogledaju rang liste, to je normalno, ali mi smo zajedno 365 dana u godini, mi to gledamo iz druge perspektive.

Analiza meča?

- Očekivao sam njegov bolji start, ali krajem 1. seta sam osjetio dobar ritam i uspio sam se izdići s 2:1 u setovima, onda mali pad, a za završetak meča niti ne znam što bih rekao.

Atmosfera?

- Atmsofera je bila divna, gubio sam 4:1, bez publike se ne bih digao. U srijedu sam primio infuziju, ali nasreću bolest je prošla, trajalo je samo taj jedan dan. Leđa? To su sitni problemi s kojima živim i funkcioniram.

Pavić i drugi meč.

- Želim mu da uđe na teren i opusti se, radio je već velike stvari, možda ne u kontinuitetu, to je i moj problem isto...

------------------------------------------------------------

Španjolski reprezentativac Pablo Carreno Busta, koji je poražen u dvoboju s Frankom Škugorom u četverosatnom dramatičnom dvoboju u osječkoj dvorani Gradski vrt, izjavio je da je znao kvalitetu hrvatskog tenisača, ali da ga je ipak iznenadio svojom izvedbom.

"Dobro sam počeo meč, dobro sam se vratio nakon što sam izgubio drugi i treći set, ali sam na kraju malo izgubio koncentraciju. Osjetio sam nervozu, osjetio sam pritisak gledatelja. Nažalost, nisam uspio to iskontrolirati na najbolji način", rekao je Carreno Busta nakon poraza u svom prvom 'živom' Davis Cup meču za španjolsku reprezentaciju.

Priznao je da nije očekivao Franka Škugora u tako kvalitetnom izdanju.

"Znao sam da je dobar igrač, da je bio blizu ulaska među sto najboljih, ali nisam mislio da može tako dobro igrati i izdržati pritisak."

Ipak, rekao je da neće zbog propuštene tri meč-lopte imati noćne more.

"Spreman sam iskupiti se u nedjelju za ovaj poraz", poručio je 26. tenisač svijeta nakon poraza od 223. s aktualne pojedinačne ATP ljestvice.

Linker
19. travanj 2024 03:09