David Ramos/Getty Images
PRVO KOLO SVJETSKE SKUPINE

KUD BAŠ PROTIV HRVATSKE NA STARTU Španjolci nisu presretni ždrijebom Davis Cupa: 'Uvjerena sam da i oni smatraju kako nisu imali sreće'

Piše: Igor KrištaforObjavljeno: 10. siječanj 2017. 17:33

Izbornica španjolske teniske Davis Cup reprezentacije Conchita Martinez (44), rekla je u utorak kako Španjolska želi osvojiti Davis Cup no da ju u prvom kolu čeka teško gostovanje kod doprvaka Hrvatske za koju igraju iskusni tenisači.

"Bit će to težak susret, Hrvatska je doprvak Davis Cupa. Ima čvrste igrače, s iskustvom, a k tome igramo pred njihovom publikom na terenu i s lopticama koje oni izaberu. No uvjerena sam da i oni smatraju kako nisu imali sreće u ždrijebu i što moraju igrati protiv Španjolske tako brzo", rekla je Martinez u razgovoru za španjolske sportske novine Marca.

Hrvatska i Španjolska igrat će u Osijeku u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa od 3. do 5. veljače. Hrvatska je prošle sezone izgubila u finalu od Argentine s 2-3 u Zagrebu, dok se Španjolska vratila u Svjetsku skupinu.

"Nakon jako dobre prošle godine u kojoj smo se uspjeli vratiti u Svjetsku skupinu sretna sam što ćemo se natjecati u tom najvišem rangu. Namjeravamo nastaviti raditi kao i dosad nastojeći igrače što bolje uključiti kako bi se s velikom željom nastavili natjecati za Španjolsku. U dugom roku cilj je osvajanje Davis Cupa, no korak po korak", izjavila je Martinez.

"Uvjerena sam da to možemo ostvarit,i no svjesna sam da će biti teško jer je puno čimbenika: predanost cilju, ozljede, stanje protivnika, uvjeti u kojima će se igrati svako kolo...", dodala je.

Iz Madrida je prošli mjesec poručeno kako u Osijek stižu u najjačem sastavu. Martinez u petak putuje na Australia Open gdje će provesti tjedan dana.

"Postupno sam kontaktirala igrače, a u Melbourneu se želim sastati sa svima njima. Izostanci su uvijek mogući no ima igrača za složiti nekoliko konkurentnih momčadi", rekla je. U momčadi bi trebao biti Rafael Nadal koji je unatoč ozljedama osvojio ljetos u parovima Olimpijske igre u Riju pa prošli mjesec uzeo novog trenera, sunarodnjaka Carlosa Moyu, s kojim će pokušati osvojiti neki od većih turnira.

"Pitate li me hoćemo li ga vidjeti kako osvaja desetak turnira godišnje, teško, premda je sposoban za sve. No ono što vidim i što je prilično izvjesno jest osvajanje Grand Slam turnira te natjecateljska forma. Najvažnije je da igra bez bolova, a kasnije će doći rezultati", rekla je Martinez.

Conchita Martinez, osvajačica Wimbledona 1994., na čelu je španjolske Davis Cup reprezentacije od srpnja 2015.

Krajem studenog joj je Španjolski teniski savez dao novi mandat. "Conchita nastavlja biti kapetanica Davis Cup momčadi te također i Fed Cup ekipe jer je donijela mirnoću nakon dviju turbulentnih godina", izjavio je Miguel Diaz, predsjednik Španjolskog teniskog saveza u Madridu.

Linker
20. travanj 2024 03:02