Srdjan Vrancic / Hanza Media / Hanza Media
ČEKAJU SE NOVI OTKAZI

TKO ĆE UOPĆE IGRATI ZA NAŠU REPREZENTACIJU? Izbornik se i dalje nada najvećoj zvijezdi i poručuje: Ostajem uz Hrvatsku!

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 25. prosinac 2016. 14:00

Izbornik Željko Krajan javio se u četvrtak navečer iz bolnice u Zaboku, gdje rješava probleme s kukom. “Ništa ozbiljno”, kaže 37-godišnji Varaždinac, koji blagdanske dane provodi u dogovaranju novog angažmana.

Krajanov je plan vratiti se na Tour, gdje ga nije bilo otkako je u travnju 2015. raskinuo suradnju s Bornom Ćorićem, te istovremeno obavljati izborničku funkciju.

Dva paralelna posla nisu ništa novo jer je nakon dolaska na klupu Hrvatske surađivao s Cibulkovom, Janković, Robson, Baghdatisom i Ćorićem.

- Vraćam se svakodnevnom treniranju, imam nekoliko opcija, ali ne mogu reći još ništa konkretno. Nema nikakvih briga da će reprezentacija patiti. Ona ipak zahtijeva puno manje vremena, to je nekoliko tjedana godišnje i uobičajen je slučaj da izbornici rade još nešto - objasnio je Krajan.

Dan nakon finala u Areni očekivali smo ga i najavljivali kao novog trenera Ane Konjuh, ali u zadnji čas pregovori su se izjalovili. Otac Mario Konjuh rekao je da vrata ostaju otvorena za budućnost.

- Naravno, i s moje strane će ostati otvorena. Ana ima svoj put, odluke i karijeru, u ovom trenutku izabrali su drugu opciju, ali bit će mi čast ako ćemo jednog dana surađivati. Raditi s Hrvatima uvijek mi je bilo draže nego sa strancima. Ona je još vrlo mlada i svi znamo koliko su joj dometi visoki.

Krajan je rekao da ga Dodigova odluka o (privremenom) odlasku nije iznenadila. Neće ni eventualno Čilićevo odustajanje od dvoboja sa Španjolskom, premda vjeruje da će naš prvi reket doći u Osijek.

- S obzirom na napornu sezonu, bilo je za očekivati da će se prioriteti drugačije posložiti. Nijedna zemlja nema stalno sve igrače na okupu. Svi se trude pridobiti ih da igraju što više, a s ovakvim kalendarom to postaje sve teže. Zbog toga ITF i pokušava nešto promijeniti, da zainteresiraju Top 10 igrače. Marin je u formi, mora se koncentrirati na svoju karijeru i jasno je da će mu u nekom trenutku odazivanje biti neizvedivo. Ali reprezentacija mu je uvijek bila važna i nadam se da će biti na raspolaganju.

Dok se Hrvatska osipa, Španjolci u Osijek stižu s glavnim snagama.

- Imali su i oni svojih problema, pali u niži rang pa se vratili. Ne vole dugo biti u drugom planu, motivirani su i očekujem ih u najjačem sastavu. Vidjeli ste da je Nadal išao u Indiju, time je pokazao da mu je stalo. Naravno da mi nemamo širinu kao Španjolci.

Ali ipak imamo igrače koji mogu uskočiti?

- Sve su to momci koji su već bili u kombinacijama. Škugor, Draganja, Delić, Ante Pavić koji je imao zdravstvenih problema pa se vratio, Mate Pavić… Nažalost, nove snage zasad se ne naziru, ali većina nabrojanih dala je i opet će dati doprinos - zaključio je Krajan.

Linker
18. travanj 2024 20:36