Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
IZJEDNAČENO NAKON 1. DANA

NIJE 2:0, ALI IZBORNIK JE ZADOVOLJAN PRVIM DANOM PROTIV FRANCUZA 'Marin ima ulogu vođe, on taj pritisak dobro podnosi', 'Danas nije moglo bolje'

Piše: HinaObjavljeno: 16. rujan 2016. 22:23

Izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan izrazio je zadovoljstvo prvim danom, premda se potajno očekivala i prednost od 2:0, barem među navijačima.

- Zadovoljan sam, nisam iznenađen. Njihov 1. igrač je dobio svoj, a naš 1. igrač svoj meč. Danas nije moglo bolje od ovog, stoga sam zadovoljan. Čilić je krenuo furiozno, na razini 5-6 najboljih igrača svijeta, nažalost kasnije je ispustio servis, ali je sve uspješno priveo kraju. U 2. setu je igreao pomalo netaktički, Pouilleu je to odgovaralo, ali Marin je na kraju pokazao kvalitetu. Marin ima ulogu vođe u reprezentaciji, to je pritisak, ali ga on dobro podnosi - izjavio je Krajan, koji ima riječi hvale i za protivničke igrače.

- Pouille je bio u četvrtfinalu US Opena, mlad je i jednog dana će biti među 10 najboljih, nismo ga ni najmanje podcijenili - kaže Krajan.

Prvi hrvatski reket Marin Čilić bio je zadovoljan pobjedom i poravnanjem na 1:1 nakon 1. dana.

- Intenzitet je bio fenomenalan, igrao sam dobro prva dva seta, šteta što nisam izdržao tako. On je pogađao prve servise, nije bilo jednostavno, ali primirio sam se početkom 4. seta i vratio se - kaže Čilić, koji je također kao i Ćorić imao problema s ozljedom. Srećom, tek manjih.

- Osjetio sam malo zadnju loži, nisam imao povjerenja u nogu, nije bilo lagano nekoliko gemova, ali sam se vratio u 4. setu. Hvala publici, bili su fenomenalni, cijeli dan su navijali i napravili fantastičnu atmosferu - zaključio je hrvatski tenisač.

Borna Ćorić je nakon poraza od Richarda Gasqueta (6-2, 7-6, 6-1) priznao da je francuski tenisač bio bolji i nije želio tražiti izgovor u nedavnoj ozljedi koljena, zbog koje je njegov nastup u Zadru bio upitan.

- Nema potrebe da pričamo o koljenu. Cijela momčad je odlučila da ću igrati, preuzeli smo rizik. No, Richard je bio bolji. Onda sam se ja malo nesvjesno i štedio, nisam stoposto ulazio na neke duge izmjene. Nisam fizički bio stoposto, ali kad izađeš na teren, onda nema opravdanja. I dalje mislim da je to bila dobra odluka - izjavio je Ćorić na konferenciji za medije nakon meča koji je loše otvorio.

- Prvi set sam se malo tražio, pa bih malo forsirao, pa bih malo stao. Nisam imao pravu ideju kako osvojiti poen. Imao sam plan, ali kad ne igram par tjedana, onda to poremeti moju koncepciju, a u tome sam najjači. Izbaci me to iz moje komforne zone - priznao je Ćorić.

Ipak, zadovoljan je bio drugim setom u kojem je dvaput propustio prednost 'breaka'.

- Drugi set sam igrao dobro, bio sam zadovoljan kako sam igrao.

Nakon što je izgubio taj set, u trećem više nije bio sposoban pružiti jači otpor.

-U trećem setu sam fizički pao. I u drugačijim okolnostima bilo bi se teško vratiti nakon 0-2 u setovima.

Ćorić je posebno bio nezadovoljan svojim početnim udarcem.

- Ono što je cijeli meč bilo loše, bio je servis. Postotak prvog servisa je bio kriminalan.

Linker
20. travanj 2024 01:59