REUTERS/Andrew Couldridge / REUTERS
BREXIT U DRUGOM PLANU

FOTO: FESTIVAL LJEPOTE I ŠEĆERA NA OTOKU Jagode sa šlagom i dame u bijelom - to je Wimbledon!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2016. 12:45

Početkom ovog tjedna započelo je novo izdanje Wimbledona, najstarijeg i najuglednijeg turnira u tenisu. To je treći po redu Grand Slam turnir u godini poslije Australian Opena i Roland Garrosa i jedini je Grand Slam turnir koji se igra na travi i traje dva tjedna.

Pored toga Wimbledon je poseban po tome što su tenisači i tenisačice obvezni nositi bijelu obuću i odjeću što čitav spektakl čini još glamuroznijim. Kao i svake godine tu uglavnom iskaću dame koje u posebno dizajniranim kreacijama plijene poglede s tribina. Naša Donna Vekić, Slovakinja Dominika Cibulkova, Srpkinja Ana ivanović samo su neke od tenisačica koje su, osim po svojem teniskom umijeću, u svijetu poznate i po svojoj ljepoti.

Kao i svake godine gledatelji na All England Clubu moći će uživati u njihovim kreacijama i vrhunskoj igri uz jagode sa šlagom koje su također jedna od dugogodišnjih tradicija ovog prestižnog turnira. Računa se da bi se tijekom dva tjedna moglo pojesti više od 28.000 kilograma jagoda i više od 7.000 litara šlaga. POGLDAJTE FOTOGALERIJU!

Linker
19. travanj 2024 21:11