CROPIX
MARINOV WIMBLEDON

LEGENDARNI NIKOLA PILIĆ ZNA TKO ĆE U FINALE 'Nešto nije bilo u redu, pa ne može normalan Murray onako izgubiti! Ovo je prilika koja se neće ponoviti'

NIKOLA PILIĆ Trenerski mag pozorno je pratio plasman Marina Čilića u polufinale najvećeg svjetskog turnira
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 13. srpanj 2017. 16:45

Legenda hrvatskog tenisa i jedan od najuspješnijih izbornika u povijesti Davis Cupa (trostruki pobjednik s Njemačkom i jednom s Hrvatskom; bio je uz Srbiju kao savjetnik, čovjek iz sjene koji je vukao sve poteze) Nikola Pilić pozorno je pratio dvoboj Marina Čilića i Gillesa Mullera u četvrtfinalu Wimbledona. Ovo su njegovi dojmovi:

- Na Marinu se vidjelo da je izašao na teren kao čovjek svjestan da mora pobijediti. To ga je u početku stegnulo, vidjelo se da mu je ruka kraća i Müller je to znao iskoristiti. Na kraju ukupni dojam nije niti važan, samo se pobjeda računa, a Marin je pobjednik i u polufinalu je. Možda je Müllera došao glave dug meč s Nadalom. To su stvari koje se moraju osjetiti.

Kao što je Pilić naglasio, računa se samo polufinale:

- Marin je odlično prošao kroz dobar ždrijeb, to se mora reći. Nije morao igrati s Nishikorijem, nije morao igrati s Nadalom, sada neće ni s Murrayem. To nije do njega, on igra koga mu ždrijeb donese, a sa svoje strane je napravio sve na pravi način da bi prošao kroz takav ždrijeb. Igrao je dobar tenis i ovo je stvarno veliki uspjeh za njega i hrvatski tenis. Ne igra se svaki dan polufinale Wimbledona.

Može li dalje, to je izlišno pitanje. Querrey je suparnik kojega se Marin neće uplašiti, koji je dobar, ali nije klasa Murraya.

- Murray nije mogao stati na nogu u četvrtom i petom setu, taj kuk ga očito strašno boli. Ne može normalan Murray izgubiti dva puta po 6:1, znači da nije bio u redu. Ovo je Marinova idealna prilika, o tome nema diskusije. Querrey je dobar, ništa tu nije sporno, ali Marin je favorit.

Nema traga umora

Pilić je još nešto želio dodati za kraj:

- Mislim da je najveća promjena kod Marina ta što je u posljednjih godinu dana dosta napredovao fizički. Ne vjerujem da će ovaj meč ostaviti traga na njemu. Ponavljam, ovo je izvanredna prilika za prolaz u finale jer Querrey je upravo to. Siguran sam da se tako nešto neće uskoro ponoviti uz sve ove silno dobre tenisače.

Linker
20. travanj 2024 14:52