Julian Finney/Getty Images
1. KOLO

LUČIĆ-BARONI SLAVILA NAKON TRILERA, ĆORIĆ LAKO Ana Konjuh sjajno krenula, pa jednostavno stala i ispala s US Opena

Piše: HinaObjavljeno: 29. kolovoz 2017. 10:10

Mirjana Lučić-Baroni svladala je aktualnu olimpijsku pobjednicu Monicu Puig sa 6-4, 6-7 (4), 7-6 (4) dva sata i 27 minute borbe u meču 1. kola US Opena te se pridružila Donni Vekić u 2. kolu, dok je Ana Konjuh poražena od Australke Asleigh Barty sa 4-6, 6-0, 6-1.

Lučić-Baroni je triput morala lomiti upornu Portorikanku koja se vratila s ruba ponora pred kojim je bila nakon što je naša veteranka povela sa 6-4, 5-1. Mirjana je propustila prvi servis za pobjedu kod 5-2, a na 5-4 je propustila prve dvije meč-lopte. Puig je u 'tie-breaku' osvojila prvih pet poena i lakoćom izborila treći set.

U njemu je Lučić-Baroni vodila 4-2, ali odmah izgubila prednost. Kod vodstva 6-5 izborila se za nove tri meč-lopte (0-40) koje je Puig spasila nizom od pet poena i odvela je dvoboj do odlučujućeg 'tie-breaka'. Uslijedili su novi zapleti i obrati. Povela je hrvatska tenisačica sa 4-0, Puig izjednačila na 4-4, da bi konačnim nizom od tri poena Lučić-Baroni uspjela slomiti otpor Portorikanke i nakon šestu meč-loptu pretvoriti u pobjedu.

Nažalost, hrvatske tenisačice nisu uspjele sa stopostotnim učinkom završiti prvi dan US Opena, jer je Ana Konjuh nakon sjajnog otvaranja i osvajanja prvog seta, potpuno pala u nastavku dvoboja s Australkom Asleigh Barty. Naša je tenisačica trebala 39 minuta za osvajanje prve dionice meča sa 6-4, a onda je u sljedeće 43 minute osvojila jedan od 13 odigranih gemova i porazom 4-6, 6-0, 6-1 završila nastup na ovogodišnjem US Openu, na kojem je branila prošlogodišnje četvrtfinale.

Lučić-Baroni će u 2. kolu igrati protiv Španjolke Carle Suarez Navarro koja je sa 6-4, 6-2 nadigrala Turkinju Ipek Soylu. U dosadašnja tri meča sa Suarez Navarro Lučić-Baroni je doživjela tri poraza, a posljednji prije dva tjedna na turniru u Cincinnatiju, kad je bilo 6-3, 7-5 za Španjolku.

Donnu Vekić, koja je sa 6-2, 6-1 svladala Brazilku Beatriz Haddad Maia, u 2. kolu čeka 22. nositeljica Kineskinja Shuai Peng. Ona je 6-4, 6-1 nadigrala Francuskinju Hesse. Bit će to prvi dvoboj Osječanke i 31-godišnje Kineskinje.

U utorak će na teren i posljednja hrvatska predstavnica u 1. kolu. Dućanka Petra Martić sastaje se sa 10. nositeljicom Poljakinjom Agnieszkom Radwanskom, od koje je prije šest godina doživjela dva poraza u dva seta, prvi na Australian Openu, a drugi u Torontu. Njihov je meč na rasporedu kao treći na terenu 10, gdje program započinje u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu. Tada će na teren Ivo Karlović kojeg u 1. kolu čeka Amerikanac Bjorn Fratangelo.

Nekadašnji juniorski pobjednik US Opena, 20-godišnji hrvatski tenisač Borna Ćorić pridružio se Marinu Čiliću u 2. kolu posljednjeg Grand Slam turnira sezone, koji je u ponedjeljak započeo u New Yorku, pobijedivši u 1. kolu Čeha Jirija Veselog sa 7-6 (5), 7-6 (2), 6-2.

Bio je to Bornin peti dvoboj protiv ljevorukog 24-godišnjeg češkog tenisača i njegova četvrta pobjeda. Zagrepčanin je prvi došao do 'breaka', ali tu prednost nije dugo zadržao pa je prvi set odlučen u 'tie-breaku'. Ćorić je poveo 5-0 pa izgubio pet poena zaredom, da bi osvojio sljedeće dva i došao do početne prednosti.

U drugom setu je ponovno odlučivao 'tie-break' u kojem nije bilo nikakve neizvjesnosti, jer je Čeh osvojio svega dva poena. Vesely je 'breakom' na početku trećeg seta dao naslutiti da bi se meč mogao zakomplicirati, ali Ćorić je suparnikov pokušaj sasjekao u začetku i odmah vratio zaostatak. Od 2-2 Vesely više nije imao snage odgovoriti na Ćorićevu igru te je naš reprezentativac nizom od četiri gema osigurao prolaz u 2. kolo, čime je izjednačio svoj najbolji rezultat u New Yorku.

U 2. kolu Ćorić će igrati protiv pobjednika dvoboja između 4. nositelja, 19-godišnjeg Nijemca Alexandera Zvereva i Dariana Kinga s Barbadosa, kojim će biti zaključen program prvog dana turnira.

Prije Ćorića prolaz u 2. kolo osigurao je najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić koji je sa 6-4, 6-3, 3-6, 6-3 svladao Amerikanca Tennysa Sandgrena. Čilić će u 2. kolu igrati protiv Nijemca Floriana Mayera protiv kojeg ima 3-2 u međusobnim dvobojima i niz od tri pobjede, a posljednju je ostvario na putu do finala ovogodišnjeg Wimbledona, također u 2. kolu turnira.

U utorak će na teren i posljednji hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji, 38-godišnji Zagrepčanin Ivo Karlović koji za suparnika ima Amerikanca Bjorna Fratangela. Njihov je dvoboj na rasporedu kao prvi na terenu 4, s početkom u 17 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Linker
20. travanj 2024 07:41