REUTERS/Max Rossi
PORAZ U 1. KOLU

MIRJANA LUČIĆ-BARONI ISPALA U PARIZU Turkinja joj nije dala previše šansi, očekivao se možda i drugačiji rasplet

Piše: HinaObjavljeno: 28. svibanj 2017. 21:41

Najbolja hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni zaustavljena je već na prvom koraku u Roland Garrosu, gdje ju je u nedjelju svladala Turkinja Čagla Buyukakčay (WTA - 156.) sa 6-3, 6-3 za 71 minutu.

Bio je ovo prvi Grand Slam turnir u karijeri 35-godišnje Lučić-Baroni na kojem je igrala kao nositeljica, ali je odigrala vrlo loš meč i po sedmi put zapela već u prvom kolu na pariškoj zemlji.

Koliko je loš bio Mirjanin nastup najbolje će posvjedočiti dva statistička podatka: 38 neforsiranih pogrešaka, odnosno više od dvije po gemu, i činjenica da je ostala bez ijedne prilike za 'break'.

S druge strane, Turkinja je znala što treba činiti, samo je držala loptu u igri i čekala pogreške, koje su od 22. nositeljice dolazile u serijama. Buyukakčay je imala samo tri 'winnera', ali je napravila i samo pet neforsiranih pogrešaka. Od pet prilika za 'break' 27-godišnja Turkinja je iskoristila tri.

Buyukakčay je izjednačila svoj prošlogodišnji rezultat iz debitantskog nastupa na Roland Garrosu, a u 2. kolu će igrati protiv Amerikanke Shelby Rogers.

U ponedjeljak će na teren dvije od preostale tri hrvatske predstavnice. U 11 sati će Donna Vekić igrati protiv Kineskinje Shuai Zhang (WTA - 34.), a Anu Konjuh u drugom meču od 11 sati čeka Crnogorka Danka Kovinić (WTA - 107.).

Najveće iznenađenje prvog dana u turniru tenisačica napravila je Ruskinja Jekaterina Makarova koja je sa 6-2, 6-2 svladala prvu tenisačicu svijeta Njemicu Angelique Kerber. Uspije li doći do pariškog finala Čehinja Karolina Pliškova može zasjesti na WTA tron, a Rumunjka Simona Halep bi za taj pothvat trebala osvojiti svoj prvi Grand Slam naslov.

Linker
16. travanj 2024 20:22