REUTERS/Toby Melville
IZNENADIO SVE

MURRAYJEVO OTKAZIVANJE US OPENA IZAZVALO JE KONTROVERZU Škota su čak optužili da je upropastio ždrijeb

Piše: Dean BauerObjavljeno: 28. kolovoz 2017. 19:34

Andy Murray povukao se s US Opena u subotu, drugi tenisač svijeta donio je odluku koja je iznenadila sve. I koja je promijenila ždrijeb turnira, konkretno, utjecala na našeg najboljeg tenisača Marina Čilića. On je naime prebačen na poziciju koju je držao Murray i umjesto Gillesa Simona igrat će s Tennysom Sandgrenom.

Čilić je dakle u posljednjoj četvrtini ždrijeba i bez obzira na to što nije igrao od finala Wimbledona, nameće se kao velik favorit za najmanje polufinale na turniru koji je osvojio prije tri godine i godinu potom bio u polufinalu kao branitelj naslova.

- Učinio sam sve što je u mojoj moći, kuk me muči od Pariza i trenutno nije ništa bolje iako nisam igrao šest tjedana. I dalje mi smeta, znam da u ovakvom stanju nisam sposoban otići do kraja. U sljedećih ću nekoliko dana odlučiti što i kako dalje, možda neću igrati do kraja sezone - rekao je Murray.

Murrayev otkaz povukao je dosta kontroverzi, išlo se toliko daleko da ga se optuživalo da je upropastio ždrijeb i prozivalo zašto to nije uradio ranije, prije negoli je ždrijeb napravljen. Jer u tom slučaju Nadal i Federer ne bi bili u istom dijelu ždrijeba. Kao da je Škota za to briga.

Kako je odustao prije nego što je objavljen raspored igranja, tako su organizatori postupili po pravilima. Osim Čilića, pomakli su se Sam Querrey i Philipp Kohlschreiber, dok je “lucky loser” postao Lukaš Lacko i on će igrati s Benoitom Paireom.

Linker
24. travanj 2024 11:26