Novak Đoković
 REUTERS/Andrew Couldridge
TEŠKI TRENUCI ZA SRBINA

NA POMOLU VELIKA SENZACIJA U WIMBLEDONU? Novak Đoković na rubu ponora, spašava ga kiša

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. srpanj 2016. 23:54

Vremenski uvjeti u Wimbledonu stvaraju velike probleme organizatorima trećeg Grand Slam turnira sezone. U problemima se našao i najbolji svjetski tenisač Novak Đoković, ali u njegovom slučaju vrijeme bi moglo biti spas.

Naime, trostruki osvajač Wimbledona i branitelj naslova u 3. kolu gubi sa 6:7(6), 1:6 od Amerikanca Sama Querreyja.

Iako je Querrey 41. tenisač svijeta i iako nije prošao dalje od osmine finala u Wimbledonu, zadao je velike probleme najboljem tenisaču svijeta koji u međusobnim omjerima vodi sa 8-1.

Nastavak meča očekuje se u subotu, a Đoković će dotad imati priliku posložiti svoju igru. Ali nešto će se pitati Querreyja...

Đoković je Wimbledon osvojio 2011., 2014. i 2015. godine, a aktualni je pobjednik sva četiri Grand Slama. Pobijedio je lani u Wimbledonu i US Openu, te ove godine u Australiji i Roland Garrosu, ima niz od 30 pobjeda zaredom na najvećim turnirima, a posljednji koji ga je svladao je Švicarac Stan Wawrinka u finalu prošlogodišnjeg Roland Garrosa.

Posljednji put Đoković je izgubio u prvom tjednu nekog Grand Slama turnira još u Roland Garrosu 2009. godine kada ga je u 3. kolu svladao Nijemac Philipp Kohlschreiber. Za prekid toga niza Querrey u subotu mora osvojiti 'samo' jedan set.

Linker
26. travanj 2024 22:25