Michael Steele/Getty Images
PREDNOST ŠVICARCU

NEKI ĆE REĆI DA JE TO NEMOGUĆA MISIJA Čilićev protivnik za titulu nije izgubio niti seta na putu do finala Wimbledona

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 15. srpanj 2017. 17:40

Roger Federer napravio je ono što su ionako mnogi u svijetu tenisa vidjeli kao neupitan čin. Osim što najbolji tenisač svijeta svih vremena igra kao u najboljim danima, s druge strane bio mu je Tomaš Berdych, Čeh velikog talenta, ali i karaktera koji je poprilično daleko od pobjedničkog, premda mu je trava omiljena podloga.

Federer je jučer dva prva seta dobio nakon tie-breaka, s tim da su u prvom setu obojica po jednom gubili svoj servis, ali onda je u ključnim trenucima Federer bio za klasu iznad Berdycha. Dakako da je u takvoj situaciji treći set bio jednosmjerna ulica. I eto ga u finalu, bez izgubljenog seta. Impresivno!

Švicarski teniski genijalac i prvi hrvatski reket susreli su se sedam puta, Čilić je samo jednom slavio. Doduše, taj je jedan put bilo u polufinalu US Opena (6:3, 6:4, 6:4) 2014. godine, kada je Marin osvojio jedini Grand Slam karijere. Federer mu je pak uzvratio jednako teškim udarcem, u četvrtfinalu Wimbledona prošle godine. Marin je dobio prva dva seta, ali uslijedio je velik preokret i slavlje Švicarca - 6:7 (4), 4:6, 6:3, 7:6 (9), 6:3.

Kladionice će danas prednost dati Federeru, logično, jer čovjek je sedam puta osvajao Wimbledon. Posljednji put 2012. godine...

Linker
19. travanj 2024 11:02