Foto: Neja Markicevic /CROPIX / CROPIX
NOKAUTIRAO I OSMEROSTRUKOG OSVAJAČA

NEPOZNATI HRVATSKI ŠAMPION O KOJEM NITKO NE PRIČA POKORAVA WIMBLEDON Samoborčanin Antonio Šančić briljira u igri parova: 'Ne znam što bih rekao...'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 08. srpanj 2017. 12:47

Najmanje četiri hrvatska tenisača igrat će u osmini finala u igri parova u Wimbledonu, peti danas može postati Mate Pavić u tandemu s Oliverom Marachom. Jučer su to ostvarili Ivan Dodig s Marcelom Granollersom, Antonio Šančić s Hugom Nysom te Nikola Mektić i Franko Škugor. Potonja trojica su debitanti u igri parova u All England Clubu.

Šesti nositelji Dodig i Granollers opet su imali nagaznu minu na putu Juliena Benneteaua (osvajač Roland Garrosa 2014) i Vaseka Pospisila (osvajač Wimbledona 2014), no samo je prvi set bio neizvjestan. Kad su to dobili, po jedan break u preostala dva bio je dovoljan za prolaz.

Još nisu izgubili servis

Šančić je s Nysom ostvario već četvrtu pobjedu u nizu, oni su morali igrati kvalifikacije, u kojima su dobili dva susreta. Hrvatsko-francuska kombinacija nadigrala je 44-godišnju legendu ove igre Daniela Nestora i Fabricea Martina. Kanađanin u svom portfelju ima čak 1.048 pobjeda u parovima, 91 titulu (od 1994. godine drži neprekinut niz), a među njima je osam Grand Slam naslova, među kojima dva Wimbledona (2008, 2009) s Nenadom Zimonjićem.

- Ne znam što bih rekao, ovo je tjedan iz snova, u dva meča još nismo izgubili servis - rekao je 28-godišnji Samoborac, trenutačno 96. na pojedinačnoj rang-listi u parovima.

- Pravi skalp smo uzeli, Nestor je institucija, znam da je Wimbledon osvajao u dva navrata. Martin je dokazan, ali mi se nismo uplašili, ušli smo vrlo kvalitetno, servis nam je bio odličan. Na teren ćemo tek u ponedjeljak, zaslužili smo da malo uživamo u ovom neočekivanom rezultatu.

Mektić i Škugor sjajni

Mektić i Škugor su se također sjajno snašli, izbacili su 15. nositelje Josea Peraltu iz Čilea i Horacija Zeballosa iz Argentine nakon gubitka prvog seta. Drugi su uzeli u tie-breaku, u trećem i četvrtom su pravili break, na što suparnici nisu imali odgovor.

Linker
16. travanj 2024 15:13