USA Today Sports
IMA PREDAJE

NETKO GA GORE ČUVA I PAZI Đoković postavio novi nevjerojatni rekord koji će teško ikad biti nadmašen!

Piše: HinaObjavljeno: 07. rujan 2016. 11:23

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković probio se do desetog uzastopnog polufinala na US Openu, nakon što mu je Francuz Jo-Wilfried Tsonga predao meč pri vodstvu srpskog tenisača 6-3, 6-2, zbog ozljede lijevog koljena.

Tsonga je od 16. do 18. rujna trebao predvoditi francusku reprezentaciju u polufinalnom dvoboju Davis Cupa protiv Hrvatske u Zadru, ali nakon što se ozlijedio njegov nastup je pod upitnikom.

"Još je prerano donositi konačan zaključak. Iskreno, ne znam hoću li moći igrati. Moram napraviti pretrage, konzultirati se s liječnicima francuske reprezentacije i onda ću imati bolji uvid u kakvom je stanju koljeno", rekao je Tsonga nakon dvoboja u New Yorku.

Bio je to 22. dvoboj Francuza s Đokovićem i 16. pobjeda najboljeg tenisača svijeta, kojom je nastavio niz impresivnih rezultata na posljednjem Grand Slam turniru u sezoni. Đoković u New Yorku od 2007. godine nije izgubio prije polufinala, dvaput je trijumfirao (2011. i 2015.) te još četiri puta gubio u finalu (2007, 2010, 2012. i 2013.).

Đoković je postavio i još jedan, zapravo nevjerojatan rekord. - ušao je u polufinale,a na terenu je ukupno proveo samo šest sati i 26 minuta.

Ove godine mu je put prema polufinalu bio lakši nego ikad, jer je u pet mečeva odigrao samo devet kompletnih setova. Naime, Čeh Jiri Vesely predao mu je meč 2. kola bez borbe, Rus Mihail Južnij izdržao je samo šest gemova u 3. kolu, a Jo-Wilfried Tsonga odustao je nakon dva seta.

"U ovoj fazi sezone i uz neke fizičke probleme s kojima sam se borio, ovo je za mene bio idealan scenarij, ono što mi je bilo potrebno i čemu sam se nadao. Dobio sam dodatne dane za odmor i sad osjećam da sam blizu idealnog stanja", izjavio je Đoković koji je do polufinala stigao, a da je na terenu proveo tek nešto više od šest sati.

Đokovića u polufinalu čeka Francuz Gael Monfils koji je sa 6-4, 6-3, 6-3 nadigrao sunarodnjaka Lucasa Pouillea. Ovaj je 22-godišnjak prva zamjena u francuskoj reprezentaciji ne bude li Tsonga spreman za okršaj s Hrvatskom u Zadru. Đoković protiv Monfilsa vodi 12-0 u međusobnim dvobojima, od čega su dvaput igrali na US Openu, pet setova u 1. kolu davne 2005. i tri seta u četvrtfinalu 2010.

"Nije mi problem priznati da je Đoković bolji tenisač od mene", izjavio je čudljivi Monfils nakon proboja u polufinale.

U turniru tenisačica Njemici Angelique Kerber se u polufinalu pridružila Dankinja Caroline Wozniacki koja je sa 6-0, 6-2 svladala Latvijku Anastaziju Sevastovu. Prva latvijska tenisačica koja se probila do četvrtfinala na Grand Slam turnirima već je u drugom gemu ozlijedila skočni zglob, ali nije željela predati meč. No, Dankinja je bila iznimno fokusirana i nije dopustila iznenađenje.

Wozniacki je na US Openu ostvarila najbolje rezultate od sva četiri Grand Slam turnira. Jedino je u New Yorku dvaput bila u finalu (2009. i 2014.), a ovo joj je ukupno peto polufinale u Flushing Meadowsu.

-----------------------------------------------------------------------

US Open, tenisači - četvrtfinale:

Novak Đoković (Srb/1) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/9) 6-3, 6-2, predaja

Gael Monfils (Fra/10) - Lucas Pouille (Fra/24) 6-4, 6-3, 6-3

US Open, tenisačice - četvrtfinale:

Caroline Wozniacki (Dan) - Anastazija Sevastova (Lat) 6-0, 6-2

Angelique Kerber (Njem/2) - Roberta Vinci (Ita/7) 7-5, 6-0

Linker
20. travanj 2024 11:22