Jerry Lai / USA Today Sports
SAMO HRABRO!

TATA KONJUH OTKRIO KONAČNU MISIJU SJAJNE HRVATICE 'Sve su to mali koraci prema konačnom cilju. Postati najbolja na svijetu!'

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 08. rujan 2016. 13:45

Prva TOP 10 pobjeda u , prvi put u 4. kolu Grand Slam turnira (otišla je i korak dalje, igrala četvrtfinale) prvi put na centralnom jednig Grand Slam turnira (igrala je dva puta, protiv Radwanske i sad Pliškove). Ana je uoči US Opena bila 92. tenisačica svijeta. S bodovimaosvojenim na terenima Flushing Meadows napravila je napredak od čak 40 mjesta (na najnovijoj rang listi bit će na 52. mjestu).

- Nekoliko koraka je napravila Ana na US Openu, a sve su to mali koraci prema konačnom cilju, onome što Ana želi, a to je biti najbolji na svijetu – istaknuo je Mario Konjuh, otac Ane Konjuh za Slobodnu Dalmaciju.

Ponosan na posljednji rezultat svoje kćeri, najmlađe sudionice završnice US Opena (nitko mlađi već tri godine nije bolje plasiran od 18-godišnje Dubrovkinje na WTA rang listi).

- Nema apsolutno žala za ničim. Ana je odigrala sjajan turnir, ostvarila sjajan rezultat i skupila sjajno iskustvo, kako ona tako i cijeli njezin tim. Što je najvažnije, Ana je odigrala 14 mečeva u nizu, počevši s Olimpijskim igrama u Riju do četvrtfinala US Opena, a nije imala problema s ozljedama što nije bio slučaj zadnju godinu, godinu i pol gdje smo nakon drugog meča na turniru morali predavati - kazao je otac i nastavio u istom dahu:

- Ostaje naravno žal i misao da smo mogli napraviti korak sad na US Openu više, ali moramo biti korektni te sportski priznati kako je Karolina Pliškova u svim elementima bila sad bolja od Ane. Plus je nakon svega što je Ana vidjela kako se može ravnopravno nositi sa svim najboljim svjetskim igračicama. Zalog njezine budućnosti je njezina mladost. Moja želja je samo jedna: da bude zdrava, a ako tako bude, uvjeren sam kako će rezultat doći ako se bude i dalje ovako dobro radilo – rekao je Mario Konjuh te nastavio o daljnjim planovima:



- Čekaju nas još četiri turnira do kraja godine. Ana se treba kratko odmoriti, i to dan, dva te odraditi potom tri, četiri treninga u Zagrebu, napuniti za azijsku turneju. Nadamo se da ćemo onaj minimalni cilj za ovu godinu ispuniti jer smo nadomak njega, a to je plasman u TOP 50. Ana ima za to, pa čak i za ozbiljniji iskorak jer brani samo 100 bodova na iduća četiri turnira.

Na kraju je otac podvukao, primajući zadnjih dana čestitke sa svih strana svijeta, slušajući sve pohvale koje su na račun Ane uputile neke teniske legende, nekadašnji najbolji tenisači i tenisačice svijeta:

- Najvažnije je biti strpljiv. Ne treba žuriti. Ana ima kvalitet. Sad to treba posložiti kako treba. Teniski se Ana dobro razvija. Vratilo joj se samopouzdanje. Svih 14 mečeva u zadnje vrijeme je odigrala odlično.

Linker
17. travanj 2024 02:21