REUTERS
OSTAO I BEZ DRUGOG MJESTA

VIDEO: NEVIĐENI DEBAKL ĐOKOVIĆA Mladac pomeo šokiranog Noleta, u zadnjem setu ga ostavio bez jednog jedinog gema i bez drugog mjesta na svijetu!

Velika nada svjetskog tenisa, Austrijanac Dominic Thiem (23), napravio je iznenađenje dana na Roland Garrosu. Ne možda po konačnom ishodu četvrtfinalnog meča s Novakom Đokovićem, ali zasigurno po igri i rezultatu.
Piše: HinaObjavljeno: 07. lipanj 2017. 15:32

Thiem, sedmi tenisač svijeta, plasirao se u srijedu u polufinale drugog grand slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u četvrtfinalu, za dva sata i 15 minuta, sa 7-6, 6-3 6-0 pomeo branitelja naslova Novaka Đokovića.

Srpski tenisač je tako nakon punih sedam godina ostao bez polufinala Roland Garrosa, a u ponedjeljak će izgubiti i drugo mjesto na ATP ljestvici, prestići će ga zahuktali Rafael Nadal.

U prvom setu, Đoković je bio dominantniji, no onda Thiem uspijeva nadoknaditi zaostatak od 2-4 i spasiti dvije set lopte kod rezultata 4-5 15/40 za srpskog tenisača. Na kraju je, poslije 76 minuta igre, slavio Thiem nakon tie breaka.

Austrijanac je zadržao dobru igru i u drugom setu u kojem Đoković počinje pasivnije igrati što Thiem iskorištava. Treći set, koji traje svega 20 minuta, donosi dominaciju 23-godišnjaku koji je od vodstva 5-3 u drugom setu, dobio sljedećih sedam gemova zaredom što mu je donijelo pobjedu.

Ovo je prva pobjeda Austrijanca nad Đokovićem u šest dosadašnjih susreta.

Thiema u polufinalu čeka Nadal kojeg je u dosadašnjih šest susreta pobijedio samo dva puta, ali je Austrijanac jedini koji ga je ove godine pobijedio na zemlji.

Španjolski tenisač Rafael Nadal, četvrti na ATP ljestvici, plasirao se u srijedu u polufinale drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što mu je sunarodnjak Pablo Carreno predao meč na početku drugog seta kod rezultata 6-2, 2-0.

Nadal, koji u Parizu lovi svoj deseti naslov, igrat će svoje 25. polufinale na nekom grand slamu protiv boljeg iz ogleda između srpskog tenisača Novaka Đokovića (ATP-2.) i Austrijanca Dominica Thiema (ATP-7.).

Carreno se u prvom setu žalio na želučane probleme.

Roland Garros, četvrtfinale, tenisači:

Rafael Nadal (Špa/N.4) - Pablo Carreno (Špa/N.20) 6-2, 2-0 (predaja)

Linker
23. travanj 2024 15:00