Robert Deutsch / Reuters
UZEO KANTU U MJEŠOVITIM PAROVIMA

HRVATSKA OVO NIJE DOŽIVJELA DUGIH 78 GODINA Mladi Splićanin senzacionalno došao do naslova na US Openu!

Piše: HinaObjavljeno: 09. rujan 2016. 21:48

Nakon 78 godina Hrvatska ponovo ima Grand Slam pobjednika u mješovitim parovima. Nasljednik Dragutina Mitića koji je sa Simone Mathieu otišao do kraja u Roland Garrosu 1938. godine jest 23-godišnji Splićanin Mate Pavić s partnericom Laurom Siegemund iz Njemačke. Hrvatsko-njemačka kombinacija iznenadila je i u finalu u Flushing Meadowsu protiv američkog para CoCo Vandeweghe i Rajeev Ram sa 6:4, 6:4.

Pavić (23) je postao tek osmi hrvatski predstavnik koji se može podičiti naslovom grand slam pobjednika, a prije njega je to uspjelo Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću i Ivi Majoli u pojedinačnoj, te Ivanu Dodigu, Mirjani Lučić, Nikoli Piliću i Dragutinu Mitiću u parovima.

Ljevoruki Splićanin, 34. na rang listi parova i 28-godišnja Nijemica, koja je 27. u singlu na WTA ljestvici, u New Yorku su došli do uspjeha karijere, a US Open su osvojili bez izgubljenoga seta. Protiv Wandeweghe i Rama su dobili prvi set zahvaljujući jedinom "breaku" kod 4-4, drugi set su otvorili oduzimanjem servisa, da bi američki par odmah uzvratio za 1-1.

UMAG, CROATIA - SEPTEMBER 15:  Mate Pavic of Croatia in action against Daniel Evans of Great Britain during day three of the Davis Cup World Group play-off tie between Croatia and Great Britain at Stadion Stella Maris on September 15, 2013 in Umag, Croatia.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images
Mate Pavić

"Break" vrijedan naslova stigao je kod 3-3, a Mate i Laura su to uspjeli sačuvati dokraja meča, koji im je donio i novčanu nagradu od po 75 tisuća USD.

Paviću je to šesti naslov u paru u karijeri, prvi kod mješovitih parova, dok je preostalih pet osvojio sa svojim stalnim partnerom Novozelanđaninom Michaelom Venusom. Ove godine su Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza poraženi u finalu mješovitih parova na Roland Garrosu.

Linker
15. travanj 2024 02:06