Flavia Pennetta, Goran Ivanišević i Donna Vekić
 Foto: Goran Sebelic / CROPIX
POZNATI PRVI ČETVRTFINALISTI

I TO SE NAPOKON DOGODILO, TENISAČICE U CENTRU PAŽNJE U UMAGU Ivanišević dijelio pravdu

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 21. srpanj 2016. 00:58

I to se dogodilo: na jedan dan u Umagu su u centru pažnje bile tenisačice. Prvi put u 27 godina održavanja turnira na središnjem terenu pozornica je bila rezervirana za dame, Flaviju Pennettu i Donnu Vekić, koje su u srijedu navečer preuzele dirigentske štapiće u drugoj ekshibiciji.

Osvajači Grand Slam turnira ove su godine stalni gosti u Stella Marisu. Tek što su otišli Andre Agassi i Juan Carlos Ferrero, ukazala se Flavia Pennetta (34), još uvijek aktualna pobjednica US Opena. Talijanka se umirovila nakon lanjskog WTA finala u Singapuru i otad teniska zbivanja promatra uglavnom kroz nastupe svojeg supruga Fabija Fogninija.

U bračnu luku zaplovili su prošli mjesec u Ostuniju na jugu Italije, nakon dvije godine veze. Pennetta tvrdi da joj tenis uopće ne nedostaje, iako će mu morati ostati posvećena sve dok traje Fogninijeva karijera.

- Dokle god on bude aktivni igrač, na neki način ću biti i ja. Sada spavam malo dulje, ali Fabio se budi rano pa se moram i ja. Zajedno doručkujemo, nakon toga on počinje sa svojim obavezama, a ja se vraćam u krevet - kroz smijeh kaže vlasnica 17 WTA naslova.

U dvoboju kojem se nitko nije nadao Pennetta je lani u finalu US Opena pobijedila zemljakinju Robertu Vinci. Odmah nakon meča iznenadila je publiku objavom da odlazi u mirovinu, premda je s bodovima iz New Yorka osigurala prvi povratak u Top 10 nakon šest godina. Danas je sigurna da nije pogriješila.

- Ne nedostaju mi natjecanje, svakodnevni treninzi, pripreme za mečeve, ništa od toga... Jedino što mi nedostaje je neka dnevna rutina s Toura, druženja s curama s kojima sam imala svakodnevne kontakte - otkriva.

Vekić na hvaru Pennetta je u Umagu bila prije nekoliko godina, no “tada je sve bilo drugačije”. Prema onome što je čula od tenisača, ističe da nema ljepše lokacije u kalendaru ATP-a.

- Sretna sam što ste me pozvali jer je jako lijepo, a uvjeti za igranje su čudesni. Sinoć (utorak) sam malo gledala mečeve, između ostalih i Andreasa Seppija. Organizacija turnira je sjajna i svi govore da je Umag najbolje mjesto za igranje.

Na pitanje koliko daleko može njezin izabranik, koji je 2013. bio finalist, odgovara: - Nadam se da do kraja. Imao je dobar tjedan u Italiji (po jedna pobjeda i poraz u Davis Cupu, op. a.), uvijek se voli vraćati u Umag i vjerujem da je spreman za velik rezultat.
Donna Vekić u Umag je stigla s Hvara gdje je odrađivala fitness pripreme i "uživala u krasnim pogledima".

Osječanka je uoči ekshibicije u šali poručila da će "pobijediti Fabiju, ipak je ona u mirovini" te podsjetila da joj je ovo prvi takav nastup uopće. S njima je na terenu trebao biti i Goran Ivanišević, no nesretna ozljeda koju je u subotu zaradio na stepenicama podno svojeg stadiona spriječila ga je u toj namjeri.

- Momački sam se ‘pribija’, ali mogu one uživati i bez mene na terenu. Ja sam odlučio da ću malo sjediti u sudačkoj stolici i smetati im. Drago mi je što umaška publika može gledati pobjednicu US Opena i našu Donnu, malo ženskog tenisa nije naodmet.

Predstavlja li mu izazov suditi okršaj djevojaka?
- Tu i tamo gledam ženske mečeve, nisu ni one baš uvijek ugodne. Znaju biti zločeste prema sucima, ali ja sam ipak fin momak…

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Francuski tenisač Jeremy Chardy, Argentinac Carlos Berlocq, Talijan Fabio Fognini i BiH tenisač Damir Džumhur izborili su plasman u četvrtfinale ATP teniskog turnira u Umagu.

Chardy, koji je postavljen za trećeg nositelja bez većih problema je pobijedio srpskog tenisača Nikolu Čačića ispustivši samo dva gema u pobjedi 6-2, 6-0.

Većih problema nije imao niti Talijan Fabio Fognini koji je pobijedio Argentinca Renza Olica 6-4, 6-1. Berlocq je prošao u četvrtfinale nakon što mu je Čeh Jiri Vesely predao meč u drugom setu pri vodstvu Argentinca 7-5, 3-0, dok je BiH tenisač Damir Džumhur bio bolji od Talijana Thomasa Fabbiana 4-6, 6-1, 6-2.

REZULTATI:

Fabio Fognini (Ita/N.4) - Renzo Olivo (Arg) 6-4, 6-1

Damir Džumhur (BiH) - Thomas Fabbiano (Ita) 4-6, 6-1, 6-2

Carlos Berlocq (Arg) - Jiri Vesely (Češ/N.8) 7-5, 3-0 (predaja Veselyja)

Jeremy Chardy (Fra/N.3) - Nikola Čačić (Srb) 6-2, 6-0

Linker
19. travanj 2024 07:32