Ivo Karlović
 Dan Hamilton-USA TODAY Sports
SLAB DAN ZA HRVATSKE TENISAČE

IVO KARLOVIĆ ZAUSTAVLJEN VEĆ U PRVOM KOLU U LOS CABOSU Ajla Tomljanović predala zbog bolova u ramenu u Stanfordu

Piše: HinaObjavljeno: 02. kolovoz 2017. 11:45

Put prema obrani naslova na turniru u meksičkom Los Cabosu za hrvatskog tenisača Ivu Karlovića završio je već na prvom koraku, nakon što ga je u noći s utorka na srijedu u 1. kolu svladao Francuz Quentin Halys (ATP - 126.) sa 7-6 (5), 7-6 (8) za 100 minuta igre.

Karlović je jedinu 'breka-loptu' Francuza, koja je ujedno bila i set-lopta, morao spašavati u 12. gemu prvog seta. Odluka je o pobjedniku prve dionice meča ostavljena je za 'tie-break' u kojem je Karlović vodio 4-2, ali od sljedećih šest poena osvojio samo jedan.

U drugom setu je naš tenisač propustio tri prilike za 'break' u drugom gemu te još jednu u osmom, pa je opet o osvajaču seta odlučivao 'tie-break'. Karlović je poveo 5-3, ali je francuski kvalifikant preokretom došao do 6-5 i prve meč-lopte. Uslijedile su dvije set-lopte našeg tenisača (7-6, 8-7), a drugu je imao sa servisom. Međutim, 20-godišnji Francuz je s dva mini-breaka i tri uzastopna osvojena poena stigao do pobjede nad braniteljem naslova i plasmana u 2. kolo u kojem ga čeka bosansko-hercegovački reprezentativac Damir Džumhur.

Karlović je u ovom porazu zabio 12 aseva uz 61 % pogođenih prvih servisa i realizacijom od 86 %. Osvojio je Ivo ukupno i dva poena više od suparnika, ali oni prijelomni su otišli na stranu njegova suparnika. Bio je ovo već 15. Karlovićev poraz ove sezone, a po peti put je naš 38-godišnji veteran izgubio meč, a da nije izgubio servis.

WTA Stanford: Tomljanović predala zbog bolova u ramenu

Hrvatska tenisačica s australskom adresom, 24-godišnja Ajla Tomljanović ponovno je osjetila bol u desnom ramenu, zbog koje je morala predati meč 1. kola na WTA turniru u Stanfordu domaćoj predstavnici Coco Vandeweghe, nakon što je Amerikanka osvojila prvi set sa 6-2.

Radi se o ramenu koje je Tomljanović operirala u veljači 2016. godine te se oporavljala punih godinu dana. Ove se godine vratila na igranju pobjedom nad Eugenie Bouchard na WTA turniru u Acapulcu, a u Miamiju je uspjela svladati Ruskinju Jelenu Vesninu, tada 13. tenisačicu svijeta. No, od plasmana u polufinale ITF turnira u Charlottesvilleu u travnju, Tomljanović je na četiri turnira ostvarila svega jednu pobjedu, uključujući i poraz u 1. kolu WTA turnira u Bolu, što joj je bio posljednji nastup prije ovog u Stanfordu.

Tomljanović još uvijek čeka australsko državljanstvo kako bi mogla zaigrati za australsku Fed Cup reprezentaciju. Zasada, pod australskom zastavom nastupa samo na Grand Slam turnirima, dok na ostalima još uvijek nastupa kao hrvatska tenisačica.

U Stanfordu će u srijedu, od 20 sati po srednjoeuropskom vremenu, ponovno na teren najbolja hrvatska igračica Ana Konjuh, koja će za suparnicu u borbi za četvrtfinale imati Ruskinju Nataliju Vihljancevu.

Linker
18. travanj 2024 04:57