REUTERS/Thomas Peter
WTA DUBAI

KAKVA PRIČA! HRVATSKA SENZACIJA 'MLATI' SVE PO REDU Fantastična Ana Konjuh srušila 16. tenisačicu svijeta i izborila četvrtfinale Dubaija!

Piše: HinaObjavljeno: 22. veljača 2017. 12:59

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale jakog WTA turnira u Dubaiju, ona je u susretu 3. kola nadigrala osmu nositeljicu, Ruskinju Jelenu Vesninu sa 3-6, 6-4, 7-6 (4) nakon dva i pol sata igre.

Devetnaestogodišnja Konjuh je do pobjede protiv 11 godina starije suparnice stigla iako je propustila čak 14 od 20 "break-lopti", a nakon što je izgubila prvi set mlada je Dubrovčanka izgubila i servis u prvoj igri drugog seta.

Na samom početku dvoboja Konjuh je propustila tri vezane "break-lopte" da bi potom izgubila i igru na svoj servis. Iako je odmah vratila izgubljeno, Konjuh je u četvrtoj igri ponovno dopustila Vesninoj "break" kojega nije uspjela nadoknaditi iako je u petom gemu imala dvije prilike za novi povratak. Ukupno je Konjuh u prvom setu iskoristila tek jednu od sedam "break-lopti", dok je iskusna Ruskinja bila mnogo učinkovitija sa dvije od četiri iskorištene prilike za "break".

DUBAI, UNITED ARAB EMIRATES - FEBRUARY 20:  Ana Konjuh of Croatia plays forehand during her match against Shuai Zhang of China on day two of the WTA Dubai Duty Free Tennis Championship at the Dubai Tennis Stadium on February 20, 2017 in Dubai, United Arab Emirates.  (Photo by Tom Dulat/Getty Images)
Getty Images

Nakon što je Vesnina povela sa 2-0 u drugom setu uslijedilo je najbolje razdoblje igre Konjuh koja je osvojila četiri gema u nizu za vodstvo od 4-2, no do poravnanja u setovima naša je igračica stigla nakon velike drame i niza propuštenih prilika. Naime, kada je servirala za set kod prednosti 5-3 propustila je četiri set-lopte da bi Vesnina iskoristila svoj prvu "break-loptu" za smanjenje na 5-4. U sljedećoj igri Konjuh je ipak uspjela još jednom oduzeti servis Vesninoj iskoristivši treću "break-loptu" u toj igri, odnosno ukupno sedmu set-loptu.

U trećem setu Vesnina je bila ta koja je propustila više prilika. Već u prvoj igri odlučujuće dionice Konjuh je spasila 15-40, a zatim povela sa 3-1. Ipak, Vesnina se vratila i poravnala na 3-3, a Ruskinja je imala i još dvije "break-lopte" za vodstvo od 4-3 koje je Konjuh izvukla odličnim servisima.

O pobjednici je na kraju odlučivao "tie-break" u kojemu je Konjuh povela sa 6-2 i zatim iskoristila treću od četiri vezane meč-lopte.

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv pobjednice susreta između prve nositeljice Njemice Angelique Kerber i olimpijske pobjednice Portorikanke Monice Puig.

Linker
19. travanj 2024 19:20