Tom Dubravec / Hanza Media / CROPIX
WTA NEW HAVEN

KONJUH OSTALA BEZ ČETVRTFINALA Hrvatska tenisačica bez prave šanse protiv druge nositeljice

Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2016. 23:22

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u New Havenu, nju je u 2. kolu za manje od sat vremena svladala druga nositeljica Talijanka Roberta Vinci sa 6-2, 6-2.

Konjuh je dobro krenula u dvoboj i u prvoj igri, koja je trajala više od sedam minuta, imala dvije "break-lopte", ali u tim je trenucima griješila, pa se iskusna Talijanka izvukla iz nezgodne situacije. Naša je mlada igračica potom dva puta držala svoj početni udarac, ali je u šestoj igri prvog seta napravila dvije velike pogreške na startu svog servis-gema, nakon dvostruke servis pogreške promašila je i "zicer" na mreži. Kod rezultata 0-40 Vinci je pogodila forhend i osigurala tri vezane "break-lopte" od kojih je iskoristila odmah prvu. Za potvrdu prvog seta Talijanka je još jednom oduzela servis Konjuh za 6-2.

I drugi set se odvijao slično kao i prvi, Konjuh je svoje rijetke prilike propuštala velikim promašajima, dok je Vinci strpljivo čekala svoje prilike i dočekala ih. Ponovno je prvi "break" ostvarila za 4-2, a zatim ga i potvrdila za konačnih 6-2.

Bio je ovo treći međusobni susret Konjuh i Vinci i druga pobjeda Talijanke.

Linker
16. travanj 2024 15:14