REUTERS/Andrew Couldridge
DOŽIVIO NEOBIČAN INCIDENT

OPREZ! PROTIVNIK MARINA ČILIĆA IZBACIVAO JE NAJVEĆA IMENA SVJETSKOG TENISA Od depresije zbog djevojke do specijalista za pobjede nad brojem 1

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 14. srpanj 2017. 13:09

Drugu godinu zaredom Sam Querrey je iznenadio prvog nositelja i branitelja naslova u Wimbledonu. Tenisač iz Kalifornije lani je šokirao Novaka Đokovića u 3. kolu i otvorio si put do prvog četvrtfinala na Grand Slam turnirima u karijeri, pobjeda nad Andyjem Murrayem osigurala mu je prvo polufinale za američke tenisače od 2009. godine na Grand Slam turnirima.

Querrey je 2011. godine bio 17. igrač svijeta, potom je doživio neobičan incident u Bangkoku kad je sjeo na stakleni stol koji je pukao, a on je rasjekao ruku. To nije bila jedina stvar koja ga je unazadila. Malo iza toga upao je u depresiju kad ga je ostavila dugogodišnja djevojka, trebalo mu je više od godinu dana da se u glavi vrati. Querrey nije krio koliko ga je to pogodilo, izazvao je simpatije zbog iskrenosti.

Malo po malo se vratio, ovdje je u statusu nositelja. Osim što je prvi Amerikanac u polufinalu Grand Slam turnira od 2009. godine, postao je prvi Amerikanac koji je svladao Murraya od 2011. godine. Škotu je pukla serija od 25 pobjeda. Koliko dobro igra Amerikanac ove sezone dokazuje titula u Acapulcu (9. u karijeri) do koje je stigao preko Davida Goffina, Nicka Kyrgiosa, Dominica Thiema i Rafaela Nadala. Impozantna niska pobjeda.

- Ovo je stvarno velika stvar za mene, jako sam sretan u ovom trenutku. Mislim da se do kraja turnira svašta može dogoditi, moram se koncentrirati na polufinale. To što sam igrao tri meča zaredom u pet setova neće biti problem, trava nije naporna kao zemlja ili tvrda podloga. Tijelo mi je u solidnom stanju.

Querrey je vrlo zabavan tip koji s prijateljima radi razne ludorije, ali ga nema na društvenim mrežama.

- Nemam vremena za to.

Nije čak vjerovao da je u stanju doći ovako daleko na Grand Slam turniru.

- Da ste me ranije pitali hoću li ikada doći u polufinale, rekao bih da neću.

Imao je i zanimljivo zapažanje o Murrayu i njegovoj ozljedi.

- Murray šepucka po terenu i kad je zdrav, tako da nisam obraćao pažnju. Ne, nemojte mi nabacivati krivnju da sam razočarao Veliku Britaniju. Nije baš da čekaju 80 godina na pobjednika, ne čekaju. Andy je dva puta osvojio, stoga su to šuplje priče.

Linker
26. travanj 2024 17:25