USA Today Sports
ATP / WTA MIAMI

RAFA NADAL PROTIV 'LUDOG' TALIJANA ZA FINALE Venus Williams preko Kerber do polufinala, prošla i Konta

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 30. ožujak 2017. 13:07

Zahvaljujući uvjerljivoj pobjedi 6-2, 6-3 nad Amerikancem Jackom Sockom, španjolski tenisač Rafael Nadal pridružio se Talijanu Fabiju Fogniniju u polufinalu Miami Opena, turnira koji nikada u karijeri nije osvojio, a četiri puta je poražen u finalu.

Fognini je prvi put u karijeri stigao tako daleko u Miamiju, a za plasman u polufinale svladao je 2. nositelja, Japanca Keija Nishikorija sa 6-4, 6-2.

U četvrtak su na rasporedu preostala dva četvrtfinalna dvoboja iz gornjeg dijela ždrijeba. Od 21 sat po srednjoeuropskom vremenu na teren će Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, a u noćnom dijelu programa sastat će se mlade zvijezde, Nijemac Alexander Zverev i Australac Nick Kyrgios.

Američka veteranka 36-godišnja Venus Williams po osmi put u karijeri probila se do polufinala na WTA turniru u Miamiju pobijedivši u četvrtfinalu sa 7-5, 6-3 najbolju svjetsku tenisačicu Njemicu Angelique Kerber.

Sept 10, 2016; New York, NY, USA;   Angelique Kerber of Germany celebrates after defeating Karolina Pliskova of the Czech Republic in the women's final on day thirteen of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Mandatory Credit: Robert Deutsch-USA TODAY Sports
USA Today Sports

Za Williams je ovo 18. nastup na Miami Openu, na kojem je triput slavila, a posljednji put još daleke 2001. godine. U polufinalu je posljednji put igrala 2010. godine, kad je stigla do finala u kojem je poražena od Belgijke Kim Clijsters.

Williams će za mjesto u svom petom finalu u Crandon Parku igrati protiv najbolje britanske tenisačice Johanne Konte koja je preokretom došla do pobjede 3-6, 7-6 (7), 6-2 protiv Rumunjke Simone Halep. Njihov polufinalni dvoboj je na rasporedu u noći sa četvrtka na petak po srednjoeuropskom vremenu, dok u četvrtak od 19 sati za mjesto u finalu boriti Dankinja Caroline Wozniacki i Čehinja Karolina Pliškova.

--------------------------------------------------------

ATP Miami - četvrtfinale

Rafael Nadal (Špa/5) - Jack Sock (SAD/13) 6-2, 6-3

Fabio Fognini (Ita) - Kei Nishikori (Jap/2) 6-4, 6-2

WTA Miami - četvrtfinale

Venus Williams (SAD/11) - Angelique Kerber (Njem/1) 7-5, 6-3

Johanna Konta (VB/10) - Simona Halep (Rum/3) 3-6, 7-6 (7), 6-2

--------------------------------------------------------

Linker
18. travanj 2024 06:57