Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX
IZ UMAGA VLADIMIR ZRINJSKI

MNOGI SU GA OTPISALI, ALI ON SE VRATIO U VELIKOM STILU I SVE ODUŠEVIO Hrvatski as objavio: 'I Marin i ja imamo šansu biti najbolji na svijetu!'

Ako si ne postavimo visoke ciljeve, nećemo ih ni ostvariti, poručio je “Dodo” nakon izbacivanja Goffina
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 23. srpanj 2017. 16:07

Godinama već hrvatski tenisači vrijeme mjere prema Wimbledonu. All England Club njima je odredišna točka, tamo ili na turnirima koji mu prethode oblikuje se dojam cijele sezone.

To neće potvrditi samo Goran Ivanišević i Marin Čilić, osvajač i finalist, nego i Ivo Karlović, koji se pobjedom nad Hewittom predstavio svijetu, a kasnije uzeo još tri titule na travi, Mario Ančić koji je u Wimbledonu šokirao Federera, a 2005. u ‘s-Hertogenboschu osvojio ATP prvijenac ili Ana Konjuh koja je sa 17 godina trijumfirala u Nottinghamu. Tezu o travi kao žitnici hrvatskog tenisa potkrijepit će i Mate Pavić, Mirjana Lučić, Petra Martić, Donna Vekić, Karolina Šprem…

Ljetošnja berba prelila se na naše meridijane, gdje se piše produžetak wimbledonskoj bajci. I prije nego je turnir završio, Hrvati su u Umagu već ostavili trag. Ivan Dodig, otpisan u singlu, pojavio se niotkuda i završio u polufinalu, a braća Draganja u prvom su zajedničkom ATP nastupu odjurili u finale.

- Opet se vidi koliko nam je širok bazen igrača za parove. To je jako dobro za reprezentaciju, pogotovo jer mene neće biti u Kolumbiji - komentirao je Dodig.

Odmah nakon pobjede nad Goffinom, sletjela mu je čestitka kuma Marina Čilića. Koliko je njegov finale Dodigu poslužio kao inspiracija?

- Svi koji ga znaju, a ja ga valjda znam najbolje jer smo cijeli život skupa, svjesni su da je napravio strašnu stvar. Treba mu skinuti kapu na tome što je izdržao finale do kraja, jer ozljeda je bila ozbiljnija nego što su to neki htjeli predstaviti.

Hrvati ne samo da igraju finala i osvajaju turnire (ove sezone šest naslova), nego i napadaju broj jedan. Dvojac iz Međugorja usmjerio je kompas prema teniskom Mt. Everestu, svaki u svojoj konkurenciji.

- Ako ne postavimo visoke ciljeve, nećemo ih ni ostvariti. Marin se s pravom može nadati prvom mjestu. Uzmite u obzir što se događa s Đokovićem i Murrayjem, kao i to da Federer ne igra puno turnira, a s Nadalom se nikad ne zna. Marin je najkvalitetniji igrač nakon njih. Isto je i sa mnom, smatram da dovoljno vrijedim za taj pothvat i nadam se da ćemo uspjeti.3

Linker
18. travanj 2024 01:22