Novak Đoković
 Robert Deutsch-USA TODAY Sports
SLOMILI GA PRITISAK, OZLJEDA...

NEOBIČAN SLUČAJ NOVAKA ĐOKOVIĆA Nole otkazao veliki turnir: 'Užasno sam razočaran...'

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 30. rujan 2016. 14:34

Prije nešto više od tri mjeseca, Novak Đoković u retrovizoru je imao naslove na Australian Openu i Roland Garrosu, a ispred sebe lov na kalendarski Grand Slam, olimpijsko zlato i najuspješniju sezonu u karijeri.

Teniska sezona stigla je na Daleki istok i približava se zaključku, a oko Đokovića su se, umjesto novih lovorika, pojavili upitnici. Zbog ozljede lakta otkazao je nastup na China Openu, jednom od svojih najdražih turnira na kojem je u posljednjih sedam godina šest puta osvajao naslov.

- Užasno sam razočaran, ali još uvijek se oporavljam. Savjetovali su mi da ne igram dok ne budem potpuno spreman. Moram nastaviti s rehabilitacijom i nadati se da ću se vratiti na ATP Tour što je prije moguće - objasnio je Srbin.

Ozljede u ovom dijelu sezone nisu ništa neobično - naš Borna Ćorić je danak naporne sezone platio operacijom koljena - no Đokoviću se dugo nije dogodilo tako sušno ljeto. Nedavno je za srpski Žurnal otkrio s kakvim se demonima borio nakon Roland Garrosa.

- Nije bio u pitanju samo pritisak, nego i neka vrsta zasićenja. Od osvajanja Pariza nisam uživao u tenisu. Nisam imao psihičku svježinu koja mi je trebala za Wimbledon, US Open i Rio. Došao sam u fazu života kada se mijenjam i kao tenisač i kao čovjek. Otvaram se novim saznanjima - otkrio je Đoković, usput progovorivši i o smislu života, svemiru, Božjoj volji…

ESPN je među petero poznatih teniskih novinara napravio anketu s pitanjem treba li Novak zbog fizičke i mentalne iscrpljenosti, ali i velike bodovne zalihe na ljestvici, završiti sezonu. Dok su dvojica odgovorila kategorički negativno, ostali smatraju da bi to bio razuman potez.

"Još na US Openu se vidjelo da vozi na parama, a i prilično je zagonetan oko osobnih problema koji ga muče. Nije jednostavno dominirati tako dugo kao što on dominira. Odmor bi mu bio okrepljujuć", uvjerena je ESPN-ova Johnette Howard.

Čini se da će se Đoković ipak oglušiti na sugestije o produženom godišnjem, jer je najavio da planira braniti naslove u Šangaju (10. listopada), Parizu te na ATP finalu u Londonu.

- Kada završi US Open, ljudi misle da je sezona gotova jer više nema Grand Slamova, ali nije. Ima još važnih turnira. Želim ih prvo odigrati, a onda ću razmišljati o sljedećoj sezoni - poručio je.

Linker
18. travanj 2024 19:49