Screenshot: Twitter
SVAKA ČAST!

OVO JE STVARNO USPJEH KARIJERE Hrvatski tenisač za kojega vjerojatno niste ni čuli napravio pravu malu senzaciju u SAD-u!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. kolovoz 2017. 14:02

Hrvatski tinejdžer koji studira u SAD-u, Borna Gojo, napravio je jedno od najvećih teniskih iznenađenja ovoga tjedna. 19-godišnji tenisač s brojem 808 na ATP listi pobijedio je u kvalifikacijama Winston Salema apsolutnog favorita Belgijca Rubena Bemelmansa sa 7:6 (3), 3:6, 7:6 (6)!

Bemelmans je trenutno 100. tenisač svijeta, nedavno je igrao treće kolo Wimbledona, deset godina je stariji od Boje, a renking karijere mu je 88. mjesto ATP ljestvice.

S druge, strane, 19-godišnji Bojo je futures igrač kojem je najzvučnija pobjeda u dosadašnjoj karijeri ona protiv našeg Ante Pavića (6:4, 7:6) prije desetak dana.

No, Hrvat je u Salemu dobio pozivnicu i iskoristio ju je najbolji mogući način. Favorizirani Belgijac propustio je četiri meč lopte, prvo kada je u trećem setu servirao za meč, a potom i u tie-breaku, kada je prokockao prednost od 6:3. Bojo je u tim najvažnijim trenucima povezao četiri poena i šokirao protivnika za uspjeh karijere. I ne misli stati.

"Sada želim u glavni turnir. Nisam uopće razmišljao o tome tko je on. Jednostavno, u takvim trenucima ste puni adrenalina i uživate u tenisu".

Zadnja prepreka na putu do glavnog turnira bit će mu 299. igrač svijeta, Australac Alex Bolt, a meč je na rasporedu danas poslije 22 sata.

Linker
18. travanj 2024 16:12