ANDY COULDRIDGE / REUTERS
KREACIJA IZLUDILA BAŠ SVE

PODIGNUTA OPĆA UZBUNA NA WIMBLEDONU Mala bijela haljinica posvađala svjetske ljepotice!

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. srpanj 2016. 10:19

Najnovija kreacija Nikea za tenisačice, haljinica “NikeCourt Premier Slam Dress” privukla je veliku pažnju i postigla cilj iako je 99 posto igračica plaćenih da nose opremu američkog proizvođača bilo nezadovoljno njome. Nekima poput Rebecce Peterson je nepraktična za igranje:

- Kad bih servirala, haljinica bi se dizala i imala sam osjećaj da je svuda oko mene.

Katie Boulter se dosjetila pa je vezala bijeli remen oko struka, Lucie Hradecka je obukla bijele tajice i haljinicu pretvorila u majicu.

- Nezgodna je za igranje, ako previše leti kao što leti, može ti završiti u rukama - objasnio je trener Čehinje Jiri Fencl.

- Puno je igračica reklo i da je prekratka.

Čim su haljinicu stavili na testiranje za vrijeme kvalifikacija Wimbledona, u Nikeu su shvatili da imaju problem. Svim igračicama poslali su važnu obavijest da će biti mala preinaka na haljinici, poslali su krojača u London kako bi je suzio i tako onemogućio lepršavost. U All England Clubu rekli su da je haljinica prošla oba njihova stroga testa, odnosno da je pretežno bijela i da ne otkriva previše. Uz ovu preinaku Nike je igračicama ponudio i tradicionalnu kombinaciju s majicom i hlačicama. To su prihvatile između ostalih Roberta Vinci, Darija Kasatkina i Sabine Lisicki, finalistica iz 2013. godine.

Početkom ovog tjedna započelo je novo izdanje Wimbledona, najstarijeg i najuglednijeg turnira u tenisu. To je treći po redu Grand Slam turnir u godini poslije Australian Opena i Roland Garrosa i jedini je Grand Slam turnir koji se igra na travi i traje dva tjedna.

Pored toga Wimbledon je poseban po tome što su tenisači i tenisačice obvezni nositi bijelu obuću i odjeću što čitav spektakl čini još glamuroznijim. Kao i svake godine tu uglavnom iskaću dame koje u posebno dizajniranim kreacijama plijene poglede s tribina. Naša Donna Vekić, Slovakinja Dominika Cibulkova, Srpkinja Ana ivanović samo su neke od tenisačica koje su, osim po svojem teniskom umijeću, u svijetu poznate i po svojoj ljepoti.

Kao i svake godine gledatelji na All England Clubu moći će uživati u njihovim kreacijama i vrhunskoj igri uz jagode sa šlagom koje su također jedna od dugogodišnjih tradicija ovog prestižnog turnira. Računa se da bi se tijekom dva tjedna moglo pojesti više od 28.000 kilograma jagoda i više od 7.000 litara šlaga. POGLDAJTE FOTOGALERIJU!

- Nisam se osjećala ugodno otkrivajući tako puno - rekla je Njemica.

Visokoj Samanthi Crawford ne odgovara.

- Kao i većina haljinica, zato što sam previsoka, ali inače je lijepa i na Lauren Davis izgleda prekrasno - dodala je Amerikanka.

Neke su oduševljene poput Grkinje Marije Sakkari.

- Vrlo je lijepa i vrlo ženstvena, ugodna za igranje.

Sviđa se i finalistici iz 2014. godine Eugenie Bouchard, ona čak nije tražila da se haljinica suzi.

- Lijepa je i kratka, možeš se slobodno kretati. Pomalo je smiješno da ljudi tome daju toliko pažnje - rekla je Kanađanka.

Najplaćenija manekenka Nikea Serena Williams nije s tom haljinicom imala problema iz razloga što je kreacija za nju - jedinstvena. Stoga ako želite nešto vidjeti od početne vizije haljinice, koncentrirajte se na mečeve Eugenie Bouchard.

Linker
20. travanj 2024 08:35