Michael Dodge/Getty Images / Getty Images
DVOJAKA TENISKA RASPOLOŽENJA

ŠPANJOLSKA TUGUJE, NJEMAČKA ODUŠEVLJENA Steffi Graf napokon dobila nasljednicu, miljenik nacije proglasio kraj sezone: Hoće li se uopće vratiti?

Piše: HinaObjavljeno: 20. listopad 2016. 21:11

Bivši najbolji tenisač svijeta Španjolac Rafael Nadal objavio je u četvrtak da prijevremeno završava ovu sezone zbog ozljede lijevog ručnog zgloba, koja ga je mučila tijekom cijele godine.

Nadal (30), tenisač koji je osvojio 14 grand slam turnira u karijeri, sezonu završava prije završnih turnira, a u priopćenju je objavio da se "želi izliječiti kako bi spreman dočekao 2017. godinu". Problemi s ručnim zglobom pojavili su se na Roland Garrosu, kada je predao meč 3. kola, a potom nije nastupio na Wimbledonu, da bi lošu sezonu ipak obogatio zlatom u parovima s Marcom Lopezom na OI u Riju.Upravo ga je taj nastup na Olimpijskim igrama koštao ostatka sezone jer ga je nedovoljno zaliječeni zglob bolio poslije nastupa u Brazilu.

Nadal je trenutno šesti na ATP listi.

Usporedo, pak,, Nijemica Angelique Kerber, koja je ove sezone osvojila čak dva Grand Slam turnira, godinu će okončati kao najbolja tenisačica svijeta na WTA listi, objavio je WTA u četvrtak.

Kerber je i prije kraja sezone osigurala "broj 1" kao 12. tenisačica u povijesti WTA liste i druga Nijemica nakon Steffi Graf, koja je čak osam godina završavala kao najbolja igračica svijeta. Također, Kerber je s 28 godina najstarija tenisačica koja se po prvi puta popela na tron, a koliko će bodova prednosti imati na završnoj listi ovisi i o završnom turniru osam najboljih u Singapuru koji počinje sljedeći tjedan. Osvojila je na početku sezone Australian Open, igrala finale Wimbledona, pa bila srebrna na OI u Riju, da bi naposljetku uzela naslov i na US Openu. Na WTA tronu naslijedila je Serenu Williams koja je prošle tri godine bila najbolja, a ove sezone se muči s ozljedama.

Linker
25. travanj 2024 17:04