REUTERS
ROGER KAO STARO VINO

STARA ŠKOLA PROTIV NOVE ZA PRESTIŽNI NASLOV Federeru na putu do novog rekorda stoji 'klinac' kojeg svi vide kao budućeg najboljeg na svijetu

Piše: HinaObjavljeno: 13. kolovoz 2017. 12:09

Njemački tenisač Alexandar Zverev, osmi na ATP ljestvici, priključio se Rogeru Fedreru u finalu teniskog ATP turnira u Montrealu.

Zverev, koji je četvrti nositelj, plasman u finale je osigurao pobjedom od 6-4, 7-5 u polufinalu nad Kanađaninom Denisom Shapovalovim. Federer je u ranijem susretu sa 6-3, 7-6 (5) bio bolji od Nizozemca Robina Haasea.

U dosadašnja tri međusobna susreta koliko su igrali Federer je dva puta bio bolji. Zadnji susret kojeg su igrali ovaj 20-godišnji Nijemac i 36-godišnji Federer bio je u lipnju u Halleu kada je Švicarac salvio sa 6-1, 6-3 nakon samo 53 minuta igre.

Ako pobijedi Federer će se izjednačiti s Ivanom Lendlom na drugom mjestu sa 94 ATP naslova. Samo ih Jimmy Connors ima više, čak 109.

Pobjeda bi Švicarcu također osigurala drugo mjesto na ATP ljestvici nakon čeka može nastaviti i do prve pozicije s obzirom da je Andy Murray otkazao nastup i na turniru u Cincinnatiju.

Linker
21. travanj 2024 14:44