CROPIX
ČESTITAMO!

VELIKO PRIZNANJE DOBROM DUHU SPORTSKIH NOVOSTI Neven Bertičević prvi je dobitnik ITF-ove novinarske nagrade

Piše: Ivan JelkićObjavljeno: 25. studeni 2016. 01:44

Dugogodišnji novinar i komentator Sportskih novosti, jedan od najboljih hrvatskih sportskih novinara uopće te jednako tako u svjetskim razmjerima veoma cijenjen teniski novinar Neven Bertičević dobitnik je posebne nagrade Međunarodne teniske federacije (ITF) za značajan doprinos u praćenju Davis Cupa.

- Ovo je potpuno nova stvar, tek smo se prije nekoliko mjeseci odlučili za pokretanje ove nagrade, a iznimno mi je drago da je upravo Neven Bertičević prvi dobitnik - rekla je Barbara Travers, šefica odjela za medije u ITF-u i dugogodišnja suradnica nagrađenog novinara SN-a.

- Od ove ćemo godine u svakom finalu Davis Cupa iz država iz kojih dolaze finalisti nagraditi novinare za njihov rad, doprinos i trag koji su ostavili prateći, između ostalog, i natjecanja Davis Cupa. Želimo zapravo zahvaliti novinarima za njihov posao, pogotovo stoga što biti novinar danas nije lagan posao.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Kako i priliči, nagrada je u obliku trofeja pobjednika Davis Cupa, odnosno riječ je o umanjenoj replici, koju je Bertičević jučer primio na druženju brojnih novinara koji izvještavaju s finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine. Bilo je tu hrvatskih i argentinskih novinara, ali i novinara iz Kine, Rusije, Velike Britanije, Francuske...

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX
Na fotografiji: Barbara Travers, Neven Bertićević, Guillermo Salatino i David Haggerty

- Nevena poznajem jako dugo, još od vremena kada je Goran Ivanišević počinjao svoju igračku karijeru, a Neven ga je pratio od početka. Neven je uvijek bio predan svome poslu, sjajan novinar, svojevrsni vođa čiji je rad imao utjecaj na tenis u Hrvatskoj, ali i šire. Osobno ga poznajem jako dugo, a kada sam ja počinjala, radila sam na Grand Slam trunirima, a, kao svakom Amerikancu, strani su mi jezici koma. Svaki put kada su u pitanju bili hrvatski tenisači, Neven je uvijek bio tu pomoći, prevoditi, objasniti što god je trebalo. K tome, po nekoj našoj računici, ovo bi finale trebalo biti njegov 60. Davis Cup meč na kojem će biti.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Pa kad se doda da je još i finale u pitanju, u ITF-u su vidjeli savršenu priliku za odavanje priznanja našem novinaru koji je bio svjedok hrvatskog osvajanja Davis Cupa u Bratislavi 2005.

Reprezentacija 11 godina kasnije opet ima priliku za ponavljanje tog uspjeha, a sada je Neven Bertičević također dobio svoj Davis Cup.

Linker
17. travanj 2024 02:21