Foto: Vlado Kos / CROPIX
NEDJELJA ZA PAMĆENJE

VIDEO: NAKON POVIJESNOG USPJEHA BOSANSKOHERCEGOVAČKOG TENISA, STIGLA VELIKA VIJEST I ZA HRVATSKU Ante Pavić slavi svoj prvi naslov u karijeri!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. rujan 2017. 00:34

Hrvatski tenisač Ante Pavić osvojio je prvi challenger turnir u karijeri! Hrvatski Davis Cup reprezentativac slavio je u finalu Challengera u američkom Columbusu 2:1 u setovima protiv 27-godišnjeg tenisača iz Ujedinjenog Kraljevstva, Alexandera Warda, i to nakon velikog preokreta.

Krajnji rezultat za godinu dana starijeg igrača rodom iz Ogulina bio je 7:6(11), 4:6, 4:6. Pavić se nije predavao niti nakon što je tijesno izgubio prvi set u napetom tie-breaku.

Ovaj mu je rezultat u jednom tjednu ukupno donio skok od čak 135 pozicija na ATP listi, te će od ponedjeljka biti 290. tenisač svijeta.

A najveći teniski uspjeh u svojoj povijesti slavi Bosna i Hercegovina.

U finalu ATP teniskog turnira u Sankt Peterburgu BiH tenisač Damir Džumhur je pobijedio Talijana Fabia Fogninija 3-6, 6-4, 6-2 osvojivši prvi turnir u karijeri.


Emotivan-trenutak-Džumi by watch-it-now

"Fabio je igrao odlično u prvom setu u kojem sam bio nervozan. Ipak, u drugom i trećem setu sam igrao odlično," kazao je 25-godišnji tenisač iz Sarajeva.

Bilo je to njegovo drugo ATP finale nakon što je u kolovozu ove godine poražen u Winston-Salemu od Španjolca Roberta Bautiste Agita.

Fognini je u svom 14. finalu upisao deveti poraz.

Džumhur će se nakon odličnih igara u Sankt Peterburgu probiti na 40. mjesto ATP liste.

Linker
20. travanj 2024 09:07