Daniel Kopatsch/Bongarts/Getty Images / Bongarts/Getty Images
ŠVICARCI PRIJAVILI TENISAČE ZA OI

U POHODU NA OLIMPIJSKO ZLATO Roger Federer predvodi švicarske tenisače u Riju!

Piše: HinaObjavljeno: 16. lipanj 2016. 16:42

Švicarska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janieru od 5. do 21. kolovoza imati šest tenisača, a među njima je i Roger Federer kojem će to biti peti olimpijski nastup, objavio je u četvrtak Švicarski olimpijski odbor.

Sudionik Igara u Sydneyu 2000., zatim nositelj zastave Švicarske na svečanosti otvaranja OI u Ateni 2004. i u Pekingu 2008., Federer je osvojio zlatnu olimpijsku medalju u paru u Pekingu zajedno sa Stanom Wawrinkom.

Jedan od najvećih tenisača svih vremena, Federer je zatim osvojio srebrnu medalju u Londonu 2012. kada ga je u finalu pobijedio Škot Andy Murray.

U Riju će Federer imati gotovo 35 godina i igrat će u singlu kao i Stan Wawrinka te u ženskoj konkurenciji Belinda Bencic i Timea Bacsinszky.

Federer i Wawrinka će se natjecati i u paru kao i kod žena Martina Hingis i Belinda Bencic te Timea Bacsinszky i Xenia Knoll.

Mješoviti parovi će biti objavljeni u Riju. Federer i Martina Hingis su prije par tjedana izrazili želju da igraju zajedno, objavio je Švicarski olimpijski odbor.

Martini Hingis (35) će 20 godina nakon debija na Igrama u Atlanti 1996., ovo biti drugi olimpijski turnir u karijeri.

Linker
20. travanj 2024 07:08