REUTERS/John French/File Photo TPX / REUTERS
POKUŠAVA SE IZVUĆI

USKORO ĆE ZNATI NA ČEMU JE Odluka o žalbi Šarapove prije Rija

Piše: Jurica GodinaObjavljeno: 15. lipanj 2016. 18:54

Nakon što joj je ITF dodijelio dvogodišnju suspenziju zbog uzimanja meldonija, Marija Šarapova podnijela je žalbu Arbitražnom sudu za sport u Lausanni, kojom traži smanjenje ili ukidanje zabrane nastupanja.

Sud se složio sa zahtjevom Šarapove da se postupak provede po hitnom postupku, što znači da će presuda biti donesena najkasnije 18. srpnja. U slučaju idealnog raspleta za Ruskinju, odnosno, ukidanja suspenzije, Šarapova bi imala pravo nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Prvotna odluka ITF-a ukazala je na to da je Šarapova uzela meldonij "u svrhu poboljšanja svoje sportske izvedbe". Iako to nije radila svjesno, zaključeno je da njezina odgovornost postoji.

- ITF je zaključio da Marija nije imala namjeru napraviti išta loše, stoga misli da je dvogodišnja suspenzija preoštra - kazao je odvjetnik Šarapove.

Osim što je bila pozitivna na doping na Australian Openu, isto se dogodilo na idućem turniru u Moskvi. Sama je istaknula da je supstancu, koja je postala zabranjena tek ove godine, uzimala iz zdravstvenih razloga.

Andy Murray jučer je u Queen'su, osvrćući se na slučaj Šarapove, ponovio svoj antidopinški stav.
- Ako ste varali i stjecali prednost u odnosu na protivnike, onda morate biti kažnjeni za to - kazao je Murray, istaknuvši i da je izgovor o nesvjesnom uzimanju ne opravdava.

Linker
20. travanj 2024 15:20