Donna Vekić
 Jon Buckle/Getty Images
AUSTRALIAN OPEN

VEKIĆ I KONJUH LAKOĆOM DO DRUGOG KOLA AUSTRALIAN OPENA Borna Ćorić zapeo već na startu: Hrvat nije imao recept za Ukrajinca Dolgopolova

Piše: HinaObjavljeno: 17. siječanj 2017. 10:26

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u drugo kolo prvog grand slam turnira sezone Australian Opena nakon što je u utorak u prvom kolu sa 7-5, 6-3 pobijedila domaću tenisačicu Lizette Cabrera.

U meču koji je trajao sat i 24 minute hrvatska je tenisačica osvojila 66 posto poena na prvom servisu, suparnici je šest puta uzimala servis, a svoj je gubila tri puta. Vekić je osvojila ukupno 78 poena, a Cabrera 63.

Ovo je bio drugi međusobni ogled između Cabrere, 192. tenisačice svijeta i Vekić koja je na jučer objavljenoj WTA ljestvici 99. U jedinom dosadašnjem međusobnom susretu koji je igran prošle godine u Launcestonu u Australiji slavila je Vekić.

NOTTINGHAM, ENGLAND - JUNE 07: Donna Vekic of Croatia hits a backhand during her women's singles match against Tara Moore of Great Britain on day two of the WTA Aegon Open on June 7, 2016 in Nottingham, England. (Photo by Jon Buckle/Getty Images for LTA)
Jon Buckle/Getty Images
Donna Vekić

Hrvatska tenisačica u drugom kolu ima težak zadatak, očekuje ju 20. tenisačica svijeta Dankinja Caroline Wozniacki. Ovo će biti njihov drugi međusobni ogled, a u prvom je danska tenisačica bila bolja.

Najbolja hrvatska tenisačica Ana Konjuh također je stigla do drugog kola Australian Opena nakon što je u prvom kolu sa 6:4, 6:2 pobijedila Francuskinju Kristinu Mladenović. Anu će u drugom kolu igrati protiv bolje iz meča Australke Darije Gavrilove i Britanke Naomi Broady.


Mirjana Lučić-Baroni plasirala se u 2. kolo Australian Opena, ona je u 1. kolu nadigrala Kineskinju Qiang Wang sa 4-6, 6-3, 6-4 za nešto manje od dva sata igre.

Hrvatska veteranka loše je otvorila dvoboj protiv 10 godina mlađe Kineskinje i izgubila dva od tri svoja prva servis gema, što ju je koštalo gubitka prvog seta. No, do kraja dvoboja je izgubla tek jedan od 12 gemova na vlastiti početni udarac i ostvarila preokret. U trećem setu jedini "break" Lučić-Baroni je ostvarila u sedmoj igri nakon čega je dva puta sigurno zadržala servis za plasman u 2. kolo.


S druge strane u muškoj konkurenciji Borna Ćorić poražen je od Ukrajinca Alexandara Dolgopolova rezultatom 6:3, 6:4, 3:6, 7:6.

Linker
18. travanj 2024 16:54