Donna Vekić
 Jon Buckle/Getty Images
SLIJEDI ISPIT PROTIV FRANCUSKINJE

VEKIĆ JEDINA PREOSTALA U KVALIFIKACIJAMA ZA US OPEN Kraj nadanja za Škugora i Mrdežu

Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2016. 16:14

Osječanka Donna Vekić ostala je jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama za US Open, nakon što su već u prvom kolu svoj nastup završili Franko Škugor i Tereza Mrdeža.

Škugor je protiv češkog veterana Radeka Štepaneka osvojio svega dva gema (6-1, 6-1), dok je samo nešto bolje prošla Mrdeža u srazu s Britankom Tarom Moore koja je svladala hrvatsku tenisačicu sa 6-4, 6-1.

Donna Vekić će u drugom kolu, u četvrtak oko 18.30 sati po hrvatskom vremenu, igrati protiv Francuskinje Alize Lim. Uspije li svladati francusku tenisačicu, Vekić će za plasman u glavni ždrijeb igrati protiv pobjednice dvoboja Srpkinje Jovane Jakšić i Argentinke Nadije Podorske.

U petak (17.30 sati po hrvatskom vremenu) će u New Yorku biti održan ždrijeb glavnog turnira u kojem će Hrvatska imati četvoricu tenisača i najmanje dvije tenisačice, koji su izravno svojim renkingom izborili nastup na posljednjem Grand Slam turniru sezone, a to su: Marin Čilić, Ivo Karlović, Borna Ćorić, Ivan Dodig, Mirjana Lučić-Baroni i Ana Konjuh.

Linker
16. travanj 2024 23:10