Geoff Burke-USA TODAY Sports
UOČI US OPENA

MIRJANA LUČIĆ-BARONI BIT ĆE JEDINA HRVATSKA PREDSTAVNICA U NEW HAVENU Iskusna tenisačica kreće po prekid niza poraza koji traje tri mjeseca

Piše: HinaObjavljeno: 19. kolovoz 2017. 16:13

Mirjana Lučić-Baroni (WTA - 31.) bit će jedina hrvatska predstavnica na turniru tenisačica u američkom New Havenu, posljednjem WTA natjecanju uoči posljednjeg Grand Slam turnira sezone, US Opena koji započinje 28. kolovoza u New Yorku.

Iskusna 35-godišnja hrvatska tenisačica pokušat će u New Havenu prekinuti gubitnički niz koji je započela još prije tri mjeseca porazom od Estonke Anett Kontaveit (WTA - 28.) u 3. kolu turnira u Rimu. Upravo će 21-godišnja Kontaveit biti Mirjanina suparnica u 1. kolu turnira u New Havenu.

U protekla tri mjeseca, otkako je u Rimu uspjela pobijediti Lucie Šafarovu u 1. kolu, a Marija Šarapova joj u trećem setu predala meč 2. kola, Lučić-Baroni je na pet turnira zaredom zaustavljena na prvom koraku. U Roland Garrosu pobijedila ju je Turkinja Buyukakčay, na travi u Eastbourneu Rumunjka Niculescu, u Wimbledonu je bolja bila Njemica Witthoeft, na betonu u Torontu Slovakinja Rybarikova, a u Cincinnatiju Španjolca Suarez Navarro.

Mirjana Lučić-Baroni će prvi put nastupiti u glavnom ždrijebu ovog turnira na kojem se prošle godine pokušala kvalificirati, ali je zaustavljena u drugom kolu.

Kao i prošle godine kada je osvojila pobjednički trofej, prva nositeljica turnira je Poljakinja Agnieszka Radwanska, dok je na dnu ždrijeba kao 2. nositeljica postavljena Slovakinja Dominika Cibulkova. Mirjana Lučić-Baroni je u gornjoj polovici ždrijeba.

Linker
23. travanj 2024 10:33