UBOJSTVO NA ULICI

PIK NA APPLEOVE PROIZVODE Dvojica kradljivaca 15-godišnjeg dječaka pregazili zbog iPada

Gilbert police officers walk inside the police tape outside a crime scene Wednesday, May 2, 2012 in Gilbert, Ariz. Police in the Phoenix suburb of Gilbert say a man shot and killed four people, including a toddler, before killing himself. (AP Photo/Matt York)
 Matt York/AP

LAS VEGAS - Bio je običan dječak koji u životu nije imao previše. Zreo za svoje godine i najstariji od 11 braće, znao je da njegov otac ne zarađuje dovoljno.

Stoga je iPad, koji je dobio na poklon za svoj 15 rođendan i ujedno za Božić, bio za njega dragocjen. Bila je to prva skupocjena stvar koju je posjedovao i nigdje nije išao bez njega.

Marcos Arenas prošlog je petka hodao ulicom u Las Vegasu kada su ga presrela dvojica lopova u automobilu i pokušala mu oteti iPad. Dječak ga nije htio pustiti, a automobil je ubrzao i podvukao ga pod kotače. Kradljivci su se odvezli, a dječak je ostao mrtav ležati na cesti.

Njegov otac kazao je kako ne može shvatiti da je netko u stanju ubiti zbog nekoliko stotina vrijednog uređaja.

Jacob Dismont (18) i Michael Samuel Solid (21) kasnije su uhićeni i optuženi zbog planiranja krađe kao i samog čina, te ubojstva.

Istražitelji su kazali kako je dvojac Marcosa Arenasa zapazio da šeta s iPadom, a potom su ga odlučili slijediti. Nakon ubojstva, promijenili su gume i na automobil stavili lažne tablice.

Ovaj zločin samo je dio trenda poznatog kao 'pik na Apple' koji se odnosi na krađu Appleovih proizvoda poput iPhonea, iPoda i iPada - uređaja koje je lako prodati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 02:57