TALIJANSKI KUP

VIDEO Juventus izbacio Milan, Vučinić junak

 AFP

Nogometaši Juventusa slavili su nakon produžetaka protiv Milana s 2-1 i izborili polufinale talijanskog kupa i ogled protiv rimskog Lazia...

Trener "stare dame" Antonio Conte poslao je na travnjak momčad bez alfe i omege svog veznog reda, Andree Pirla, što se moglo osjetiti u igri aktualnog prvaka Italije. Gosti su na početku susreta bili dominantniji, a bolju su igru naplatili već u šestoj minuti preko Stephana El Shaarawyja.

Talijanski reprezentativac egipatskih korijena savršeno je s ruba šesnaesterca naciljao donji desni kut Juventusova gola, na kojima, nakon kiksa protiv Sampdorije u prošlom kolu Serie A (1-2), nije stajao Buffon već Storari.

Srećom po domaće navijače, vodstvo gostiju iz Milana trajalo je manje od pet minuta kada je Sebastian Giovinco savršeno iz slobodnog udarca prebacio živi zid i pogodio za 1-1. Amelia na golu Milana samo je pogledom ispratio loptu kako ulazi u mrežu.

Promjene rezultata do kraja regularnog dijela utakmice nije bilo, pa se ušlo u produžetke, odnosno dodatnih 30 minuta igre.

Manje od šest minuta bilo je dovoljno Juventusu da postigne, pokazalo se, pobjednički pogodak. Prolazak u polufinale osigurao je crnogorski reprezentativac Mirko Vučinić, nakon asistencije Paola De Ceglie.

Milan je do kraja susreta mogao i trebao do izjednačenja, ali su "ziceri" Bakaye Traorea i Shaarawyja pogađali Storarija, odnosno vratnicu.

Sljedeći su tjedan na rasporedu i preostali ogledi četvrtfinala u kojima se sastaju Inter - Bologna, te Fiorentina - Roma.

Talijanski kup, četvrtfinale:

Juventus - Milan 2-1 (Giovinco 12, Vučinić 96 / El Shaarawy 6), nakon produžetaka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:03