VELIKO SRCE

Kako je CroCop udomio još jednog psa: ‘Lutao je od kuće do kuće, tražio pomoć, tukli su ga...‘

Oko vrata je imao rane od ogrlice za koju je bio zakačen lanac
 Udruga Rocco/Mirko Filipović

Bila je veljača. Vinkovačka udruga Rocco dobila je dojavu o psu koji ima krvav vrat, a na njemu trag ogrlice na koju se veže lanac. Što god da je doživio, dobro bilo nije. Ljudi koji su ga pronašli odveli su ga veterinaru, ali nije bilo rješenja za njega nakon toga. Zato su volonterke udruge objavile da mu traže barem privremeni dom, da se jadničak tako ugnojenog vrata na vraća na cestu.

U komentarima ispod objave na Facebooku javio im se Mirko CroCop Filipović. Poznat je on po tome da dolazi na pse, smješta ih kod svog prijatelja Roberta Kranjčeca (koji ih socijalizira i radi s njima) i potom ih udomljava. Mnogim je psima tako pomogao, pa je želio i ovom jadniku.

Kako se pas oporavio i kod Roberta zaboravio sve ružno što se dogodilo, tako je Mirko promijenio mišljenje. Nije ga mogao udomiti nekome drugome, već ga je doveo k sebi doma.

- Kad ružna priča dobije sretan završetak. Kiki je pronađen napušten u katastrofalnom stanju kako luta od kuće do kuće, tražeći hranu i pomoć. Naravno da su ga tjerali uz galamu, a ponekad i udarce. Javio sam udruzi koja ga je objavila da ću preuzeti brigu o njemu i kada se oporavi da ću ga udomiti .Na kraju mi je toliko prirastao srcu da sam ga odlučio zadržati za sebe! Sad živi kao kralj i nadam se da je zaboravio svu patnju i bol koju je prolazio - objavio je Mirko na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:06