ŠOK U LONDONU

VIDEO: RADOŠEVIĆ STARTAO ZA NAPOLI Drogba u 10 minuta oduzeo trofej Arsenalu

Nogometaši turskog Galatasaraya pobjednici su tradicionalnog Emirates Cupa koji se jučer (subota) i danas odigrao u Londonu. Turci su u odlučujućoj utakmici za naslov svladali Arsenal s 2-1...

Arsenalu je dovoljna bila pobjeda da osvoji po četvrti put naslov pobjednika Emirates Cupa, koji se boduje na doista poseban način. Naime, osim klasičnog bodovanja za remi i pobjedu, golovi se također broje kao bodovi. Primjerice, pobjeda od 5-0 donosi sveukupno osam bodova (pet golova – pet bodova, pobjeda – tri boda).

Iako je poveo u 39. minuti preko Thea Walcotta, Arsenal je u posljednjih 10 minuta prokockao prednost, odnosno nadmudrio ga je stari "lisac" Didier Drogba. Najprije je "lažirao" jedanaesterac koji je potom sam pretvorio u izjednačenje u 79. minuti, da bi 10 minuta kasnije zabio drugi pogodak za pobjedu.

Zanimljivo, bila je to u Drogbinoj karijeri 15. utakmica protiv Arsenala, te s nova dva gola sada na svom kontu ima isto pogodaka koliko i nastupa.

U ranijoj je utakmici Porto, koji je prvog dana poražen od Galatasaraya s 1-0, svladao talijanski Napoli s 3-1. Josip Radošević je za momčad Napolija odigrao prvih 45. minuta.

Konačni pogled na ljestvicu govori da je Galatasaray uvjerljivo osvojio naslov s devet bodova, Porto je drugi sa šest bodova, Arsenal treći s tri, a isto toliko ima i Napoli koji je zbog lošije gol-razlike četvrti. Ovo je bio prvi nastup turskog sastava na Emirates Cupu, te ujedno i prva pobjeda.

Emirates Cup, 2. dan:

Porto – Napoli 3-1 Ghilas 50, Fernandez 68-ag, Lica 78 / Pandev 45-11m)

Arsenal – Galatasaray 1-2 (Walcott 39 / Drogba 79-11m, 88)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:51