HRVATSKA U PROBLEMIMA

FOTO Šimunić upitan za Wales, Štimac pozvao Pavlovića. Olić poručio: 'Dosta više o tom Baleu...'

Uoči kvalifikacijskog dvoboja za SP 2014. u gostima protiv Walesa, nogometna reprezentacija Hrvatske ima malih problema sa ozljedama. Već ranije otpao je Niko Kranjčar kojemu je u susretu protiv Srbije stradalo koljeno, a Josip Šimunić je ozlijedio list, pa je upitan njegov nastup protiv Walesa.

- Teško je reći hoće li Šimunić biti spreman, pa smo odmah reagirali i pozvali stopera Werdera Matea Pavlovića koji je budućnost našeg nogometa, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare izbornikov pomoćnik Alen Bokšić.

Mateo Pavlović (22) je prošao kroz sve mlađe hrvatske selekcije, a u zimskom prijelanom roku iz Zagreba je otišao u Werder. No, zasad ima skromnu minutažu u njemačkom klubu.

Ukoliko Šimunić neće biti spreman, na poziciju stopera vjerojatno će uskočiti igrač Lyona Dejan Lovren, a još jedna alternativa je Domagoj Vida.

Bokšić je napomenuo da će biti određenih izmjena u sastavu jer momčadi trebati svježina nakon fizičkog i psihičkog pražnjenja u pobjedi 2-0 protiv Srbije. No, na novinarski upit tko će igrati protiv Walesa, kaže da će odluka o tome pasti nakon treninga.

Jasno je da je veznjak Tottenhama Gareth Bale igrač od kojeg prijeti najveća opasnost. No, Bale ima problema sa ozljedom gležnja, te je u petak zamijenjen na poluvremenu susreta u kojem je Wales kao gost u Glasgowu svladao Škotsku sa 2-1. Protiv Hrvatske sigurno neće igrati veznjak Arsenala Aaron Ramsey, koji je u posljednjim sekundama utakmice dobio crveni karton.

- Bale je najopasniji, ali ako smo ga uspjeli zaustaviti u Osijeku kada smo dobili 2-0, možemo to opet učiniti. Dobro je što neće igrati njihov playmaker Ramsey, kazao je Luka Modrić.

- Bale je vrhunski igrač, ali igra se 11 protiv 11, i mi prvenstveno trebamo gledati sebe. Bit će nam teže negoli u Osijeku, jer je Wales na domaćem terenu znatno nezgodniji protivnik, dodao je Ivica Olić.

Uz Balea i Ramseya, treba istaknuti iskusnog i izrazito brzog napadača Craiga Bellamyja (33), koji trenutno igra za engleskog drugoligaša Cardiff City, te veznjaka Shauna Maloneyja (30), koji ove sezone pruža odlične partije u Wiganu.

Hrvatska reprezentacija ima let za Cardiff u ponedjeljak u 9 sati iz Zračne luke Pleso, a kasno poslijepodne će održati trening na stadionu Liberty u Swanseaju, gdje se u utorak u 20.45 sati igra utakmica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:22