POČELO SUĐENJE

FATALNA UJNA na sudu: Nanesena mi je velika nepravda. Znala sam da to s nećakom nikamo ne vodi

Iznoseći obranu rekla je da je u stravičnoj tragediji izgubila muža, a nakon svega završila je i u zatvoru

SPLIT - Splitski odvjetnik Željko Gulišija otkazao je punomoć Slađani Novoselnik, poznatijoj kao ‘fatalna ujna’, koja je danas iznijela svoju obranu u slučaju u kojem je optužena za suučesništvo u ubojstvu supruga Domagoja Novoselnika, prošlog ljeta na otoku Hvaru. Za ubojstvo je optužen i njezin 17-godišnji nećak, koji je ujaku zario nož u prsa.

U svojoj je obrani Slađana navela kako joj je nanesena velika nepravda. Iznijela je kako je u stravičnoj tragediji izgubila muža, a nakon svega završila je i u zatvoru. Prema svome je nećaku, kaže, gajila određene osjećaje, ali je znala da to nikamo ne vodi.

Pritom je negirala sve optužbe koje govore da je upravo ona nećaka nagovorila da se riješi Domagoja. Slađana je ponovila svoju tezu prema kojoj je u trenutku ubojstva spavala nakon proslave začinjene šampanjcem, te ne zna što se dalje događalo, jer je, kada se probudila, sve bilo gotovo.

Riječ je o slučaju o kojem je Jutarnji list opsežno izvještavao, a u kojem je iskaz Slađane Novoselnik, odnosno njezino očitovanje o optužnici koja ju smatra jednako odgovornom kao i počinitelja ubojstva, izuzetno bitno.

Pisali smo o tome tjednima, donoseći sve detalje, a pomno pazeći da ne ugrozimo identitet maloljetnog osumnjičenika za ubojstvo ujaka. Slađana Novoselnik svejedno je na sudu zaključila da je imala nepravedan medijski tretman te da su je mediji unaprijed osudili. Iznošenje njezine obrane trajalo je puna tri sata, a osim ‘fatalne ujne’, svjedočili su i majka pokojnog Domagoja te kuma Slađane Novoselnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 10:24