FOTOGALERIJA

TRAGEDIJA U KAIRU U izlijetanju vlaka poginulo 19, a ozlijeđeno 107 ljudi

 AFP

KAIRO - Prilikom iskakanja iz tračnica vlaka s vojnim novacima u utorak u predgrađu Kaira poginulo je 19 osoba, dok ih je 107 ozlijeđeno, izvijestilo je egipatsko ministarstvo zdravstva.

Vlak je vozio iz gornjeg Egipta u Kairo iskočivši iz tračnica kod naselja Giza u predgrađu Badrashin, izjavio je za Reuters sigurnosni izvor, dodajući da je vlak bio vojno vozilo koje je prevozilo regrute u vojni kamp.

Ozlijeđeni putnici odvezeni su u bolnicu, izjavio je za novinsku agenciju Mena ministar zdravstva Ahmed Omar. Ta je agencija objavila i da ostale informacije o poginulima, osim imena bolnice u koju su tijela prebačena, nije bilo moguće dobiti.

"Egipatske zdravstvene vlasti poslale su 66 bolničkih vozila na mjesto nesreće kako bi u bolnicu odvela ozlijeđene i tijela poginulih", kazao je Omar za Menu.

Ceste i željezničke pruge vrlo su nesigurne u toj zemlji, a Egipćani od vlasti uporno traže da uvedu barem osnovne mjere sigurnosti i spriječe smrtonosne nesreće.

U studenome je najmanje 50 osoba, uglavnom djece, poginulo kada je vlak udario u školski autobus koji je prelazio preko tračnica južno od Kaira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 11:15