BIVŠI BOKSAČ

'Dolački je pokazao rukom prema sefu i rekao - plati dug i dobit ćeš svojih 100.000 eura'

Stipanu Iviću, bivšem boksaču i trenutnom vlasniku noćnih klubova Armus i Element, policajci još nisu vratili oko 100.000 eura koje su mu zaplijenili pri uhićenju prije 14 mjeseci.

- Četrdesetak maskiranih specijalaca s dugim cijevima uletjelo mi je u klub Armus i počelo pretraživati svaku prostoriju. Došli su do prostorije u kojoj držim sef sa svojom i bratovom privatnom ušteđevinom i naredili mi da ga otvorim.

Ja sam to učinio, policajci su vidjeli novac i otišli tražiti dalje.

Zatim je došao načelnik Željko Dolački i rekao neka se zaplijeni novac, a mene su uhitili za pokušaj iznude - rekao je Ivić i dodao da je iz zatvora pušten nakon samo dva dana jer nisu našli nikakve optužujuće dokaze.

Sutradan je otišao u Henizelovu da bi mu vratili zaplijenjeni novac, ali ga je u ured pozvao načelnik Dolački.

Novac u sefu

- Pokazao mi je rukom da se moj novac nalazi u sefu, ali da mi ga ne može dati sve dok ne riješim dug koji imam prema Poreznoj od nekih 100.000 kuna. Ja sam otišao do Porezne i dogovorio se sve s njima te se ponovno vratio do Dolačkog, koji je rekao da će sve biti riješeno - tvrdi bivši boksač, ali on svoj novac ipak nije dobio.

Nakon duljeg čekanja obratio se svom odvjetniku koji je poslao dopis DORH-u, a Državno odvjetništvo naredilo je Policijskoj upravi da Iviću vrati novac.

Vratili samo mobitele

- Poslije dopisa su me pozvali opet u Heinzelovu, ali su mi vratili samo dva mobitela. Novac mi nisu vratili, već su mi rekli da moj odvjetnik mora poslati zahtjev za povrat. Mi smo to učinili, ali svejedno novca i dalje nema.

To traje sada već godinu dana i ja sam promijenio odvjetnika, ali mog novca još nema - rekao je Ivić i dodao da ne zna kad će dobiti novac natrag i nalazi li se on još uvijek u sefu u Heinzelovoj.

Antonio Ivić, kojemu pripadaju ukradeni novac i zlato iz ureda šefa krim policije Željka Dolačkog, dijeli sa Stipanom više od samog prezimena.

- Roditelji su nam iz istog mjesta i dobri smo si. On je trenutno na putu i nije u mogućnosti razgovarati o događaju - ispričao je Stipan Ivić.

Kako bismo novi Jutarnji.hr učinili još boljim, bržim i modernijim, tijekom perioda transformacije do 6. svibnja paralelno ćete ga moći pratiti na dvije adrese – stari portal nalazi se na adresi Jutarnji.hr, a novi na novi.Jutarnji.hr.
Na novom se portalu promjene događaju svaki dan stoga popunite upitnik na dnu stranice ili kliknite na link i napišite nam svoje mišljenje kako bismo portal što bolje prilagodili upravo vama!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:44