ŽIVIO JE SAM

Jezivo ubojstvo u Vojniću: Starca ubio u dvorištu pa mu na glavu stavio partizansku kapu!

Vojnic, 170412.Mjestanin Krstinje Momcilo Spanovic(75), sela u opcini Vojnic, desetak kilometara udaljenom od granicnog prijelaza Maljevac sa susjednom BiH, pronadjen je mrtav iza svoje obiteljske kuce, sumnja se da je ubijen.Foto: Mario Pusic / CROPIX
 Mario Pušić / CROPIX

VOJNIĆ - U mjestu Krstinja u općini Vojnić, desetak kilometara od graničnog prijelaza Maljevac sa susjednom BiH, danas u popodnevnim satima pronađen je mrtav 75-godišnji mještanin Momčilo Španović.

Njegovo beživotno tijelo je pronađeno iza njegove obiteljske kuće, odnosno između kuće i štaglja. Na mjesto događaja izašle su kriminalističke ekipe PU karlovačke te zamjenik županijskog državnog odvjetnika Mladen Krajačić, koji nam je potvrdio da se sumnja da je nesretni starac ubijen.

- Mogu potvrditi da se sumnja na ubojstvo , u tijeku je očevid, a nakon što se smrači ogradit ćemo mjesto događaja te nastaviti sutradan s izuzimanjem tragova - rekao je zamjenik Krajačić dodajući da se ne zna motiv ubojstva.

Nije htio iznositi detalje iz istrage, te nije htio komentirati ima li policija indicije tko bi mogao biti počinitelj.

Oko 18.30 sati mrtvozornici su odvezli tijelo žrtve na patologiju Opće bolnice Karlovac gdje će biti obavljena obdukcija.

U selu, još uvijek neobnovljenom od Domovinskog rata, živi samo 17 ljudi. Kuća preminulog Momčila od središta mjesta udaljena je 200 metara, a u neposrednoj blizini žive dvije starice.

- Stvarno ne znam tko bi mu mogao naudit. Nitko od nas sigurno nije, ubojicu treba tražiti dalje. Bio je siromah, imao je neku malu mirovinu, hranio se tu dolje kod jedne susjede. Živio je sam otkako mu je žena umrla, ima rodbinu u Beogradu. Bio je dobar, nadasve vrlo miran čovjek - ispričao nam je jedan od susjeda.

U večernjim satima policija je ogradila mjesto događaja, te su ga policajci osiguravali.

Samo po sebi ubojstvo je prilično zagonetno, a jedan detalj čini ga pomalo bizarnim i jezivim. Naime, mještanin koji je vidio tijelo prije policijskog dolaska potvrdio nam je da je starcu na glavu bila postavljena partizanska kapa. Kako susjedi nikada nisu vidjeli Momčila da tako nešto nosi, pretpostavlja se da mu ju je na glavu stavio ubojica.

Po tome bi se možda moglo zaključiti da je mogući motiv nacionalna netrpeljivost, međutim u selu žive samo Srbi. Teško je povjerovati na bi mu netko naudio iz koristoljublja, jer je bio siromašan, a kako nije imao neprijatelja, niti je bio s nekime u svađi mještani zaključuju da to može biti samo nedjelo kakvoga manijaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 06:25