LJUBAVOLOGIJA U PRAKSI

Uloga roditelja u životu djece

Osmo predavanje „ Ljubavologija u praksi“, od ukupno deset predavanja inspiriranih hit-knjigom „Ljubavologija“ autora Brune Šimleše održati će se 2.5. u kinu Europa, s početkom u 19 sati. Tema predavanja je odnos roditelja i djece. Koja je točno uloga roditelja u našem životu, zašto je taj odnos toliko bitan, kako naći mir s roditeljima koji nam nisu pružili ono što smo željeli (a radi se o većini roditelja), kako zaliječiti rane te zrelo i odgovorno voditi svoj život. Dat ćemo odgovor na ta i brojna druga pitanja o zahtjevnoj i često toksičnoj dinamici između roditelja i djece.

Znamo da od svojih roditelja dobivamo prve ideje o svijetu, ali i mnogo bitnije - dobivamo prve ideje o sebi, njihov odnos prema nama će nam poručiti čega smo vrijedni, zavređujemo li ljubav i poštovanje... Upravo je zato bitno shvatiti njihovu pravu ulogu i ne optuživati ih za ono što nam nisu mogli i znali dati. Svjesni da je to mnogo lakše reći, nego učiniti, na predavanju ćemo govoriti upravo o tome kako to možemo postići.

Dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetilaca! Kako je prvo izdanje „Ljubavologije“, tiskano u 4000 primjeraka, rasprodano nakon samo 4 mjeseca, a knjiga je skoro godinu dana na ljestvici najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, a uskoro će biti objavljena i u Srbiji te Sloveniji, slobodno možemo govoriti o novome fenomenu.

Zašto toliko ljudi želi razgovarati o ljubavi? Što se, zapravo, više ima uopće reći o ljubavi? Nismo li svi stručnjaci za to područje? Na predavanjima Brune Šimleše, inače sociologa po struci, o ljubavi i odnosima govori se bez rukavica, bez mistificiranja, promišljeno i dosljedno, a prema dosadašnjim reakcijama čitalaca i posjetilaca najveći je problem, čini se, što nam je o ljubavi sve jasno u teoriji, ali iz nekog razloga to ne znamo provesti u praksu. To je glavni cilj knjige i predavanja - srediti nedoumice u vezi s teorijom ljubavi i premostiti jaz između teorije i prakse.

Dođite u srijedu 2.5.i sami se uvjerite u fenomen „Ljubavologije“!

Sretne dobitnice su:

Željka Tutek, Sonja Karlović Jurakić i Irena Podgajski.

Čestitamo!!!

Ulaznice se mogu preuzeti 2.5. na blagajni kina Europa od 18:30 do početka predavanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:33